Djevojčica (2) danima ležala u ŠUMI: Kada su je pronašli, svojim riječima je RASPLAKALA cijelu zemlju

Objavljeno:

Pronašao ju je jedan od 500 spasilaca koji su je tražili u gustom lišću

Neustrašiva dvogodišnjakinja ponovo je u zagrljaju svoje majke, nakon što je tri noći provela sama u šumi.

Liuda Kuzina, stara 22 meseca, bila je pri svesti i budna kada je pronađena i odmah je rekla spasiocima: – Ja sam princeza.

Pronašao ju je jedan od 500 spasilaca koji su je tražili u gustom lišću u blizini Obninska u Smolenskoj oblasti, dok je nada da će biti pronađena živa polako nestajala.

Spasilac iz dobrovoljnog odreda za potragu Salvare viđen je u novom video snimku na kojem se nalazi devojčica, koja je budna i svesna uprkos noćnim temperaturama koje su se spustile na 10 stepeni Celzijusa.

Žena spasilac je saopštila kolegama istraživačima srdačne vesti:

– Ona odgovara na naša pitanja. Ona nam priča bajke. Ona je princeza.

Ona je devojčicu odnela u vozilo za spasavanje gde je umirivala sve vreme tokom puta, dok se nije ponovo sastala sa majkom i podvrgne lekarskim pregledima.

Govorila joj je – Zagrej se, ušuškaj se. Sve je sada dobro. Sve je savršeno. Ti si najhrabrija i najjača devojčica u univerzumu.

Liuda, ćerka nuklearnog fizičara, nestala je iz svog dvorišta kada je njena majka Antonina, radiolog, nakratko otišla da razgovara sa komšijom.

– Bila sam toliko očajna kada se izgubila. Toliko ljudi ju je tražilo i nije našlo, pa smo mislili da ju je možda udario auto ili da je oteta. Nakon tri noći provedene u šumi pomisli smo da ćemo je u najboljem slučaju pronaći bez svesti. Druge noći je bio jak pljusak, a treće je noći bilo izuzetno hladno. Ne znam kako je uspela da izdrži toliko dugo. Tri dana su je tražili spasioci, a zatim je grupa koja se odmarala čula „tiho škripanje“ – ispričala je majka i dodala-

– Liuda je odmah ispružila svoje ručice i čvrsto se stisnula uz svoje spasioce. Svi su plakali, iskusni spasioci i volonteri, lokalni stanovnici, svi su jecali – rekao je portparol Salvarea.

Kako je ispričano, nosila je samo majicu i gaćice, bila je slaba, izgrizli su je krpelji i insekti, a ubodila kopriva. Noge su je bolele od bosonog hoda dok je pokušavala da pronađe put do kuće, ali je završila dublje u šumi u kojoj lutaju medvedi i vukovi.

Njena majka je rekla da se Liuda dobro oseća u bolnici u koju je prebačena nakon što je pronađena u subotu.

– Do sada nije mogla da hoda zbog bolnih stopala, ali sada je sve bolje.

Devojčica je van intenzivne nege i nalazi se na opštem odeljenju.

Spasilac veteran, Pavel Baranovski, rekao je:

– Odrasla osoba u takvoj situaciji počinje da paniči, probija se kroz grmlje, trči negde. Ali dete bi to moglo da shvati kao avanturu. Ponekad je spavala i skladištila resurse svog tela. Liuda je pila vodu iz potoka i činilo joj se da joj lutanje po šumi nije predstavljalo veliki stress – rekao je on. (objektiv.rs)

Povezano

Najnovije