TREPVICE SE SKRAĆUJU, NOS POSTAJE VEĆI: Evo kako se tijelo mijenja posle 50-te godine!

Objavljeno:

Od zuba vremena niko nije uspeo da pobegne…

Kako godine prolaze i naše telo se menja u korak sa vremenom. Mi možda slabo primećujemo promene jer se gledamo u ogledalo svaki dan, ali ovo su delovi tela koje vam se sigurno tokom života menjaju, odnosno povećavaju ili smanjuju, a naročito nakon 50-te godine:

Trepavice se skraćuju

Dlačice na trepavicama s godinama postaju sve kraće. Često su razlog za to spušteni kapci, različite alergije, nedovoljna nega ili poremećena funkcija štitne žlezde. Vremenom se trepavice stanjuju i postaju kraće.

Nos postaje veći

Vizuelno – vremenom koža oko nosa pada i nos dolazi više do izražaja. Ali i tehnički, tkivo i hrskavica nosa se menjaju te dolazi do blagog povećanja. Posle pedeset godina kreću ove promene, a i vrh nosa kreće da se savija na dole.

Bokovi se sužavaju

Žene, a naročito one koje imaju vrlo ženstvenu liniju tela, zaključile su da im se s godinama struk raširi, a bokovi suze. Ili barem tako vizuelno deluje, jer ako nam naraste struk, bokovi automatski izgledaju uže.

Stopala se povećaju

Ligamenti i tetive u stopalima postaju s godinama nestabilniji, pa se stopalo izdužuje i širi. Dakle, može se dogoditi da ođednom primetimo kako nam trebaju cipele za broj ili čak i dva broja veće.

Otisak prstiju se menja

Naučnici sa kalifornijskog univerziteta a su istraživali otiske prstiju kod 15.000 ljudi i otkrili da se oni takođe mogu promeniti s godinama, verovali ili ne!

Izvor: Stil Kurir

Povezano

Najnovije