SVI SE ŽALE NA PROBLEME SA SPAVANJEM, A RJEŠENJE JE NIKAD PROSTIJE: Trik od 30 sekundi djeluje kao SEDATIV NA MOZAK

Objavljeno:

Prost trik od 30 sekundi pomaže da se riješite nesanice!

Posljednjih dana se se više ljudi žali na to da ima problema sa nesanicom. Neki nikako ne mogu da se uspavaju, leže budni u krevetu, “oči kao sarme”, a san nikako da dođe iako su umorni i iscrpljeni. Drugi, pak, nemaju problem da zaspu, ali već nakon sat, dva se bude iz potpuno nepoznatih razloga i onda počinje muka – nikako da se ponovo uspavaju.

Stručnjaci ovo objašnjavaju smenom godišnjih doba i temperaturnim razlikama, a ponudili su i nekoliko trikova koji mogu da pomognu. O tome da je nesanica postala globalan problem, svedoči i to što se na mrežama sve više dijele savjeti kako da se što lakše i brže uspavate.

Jedan takav je osvanuo na Instagram profilu “Weight Loss Guide”, a na kome ćete naći brojne savjete profesionalaca za pravilno vježbanje, mršavljenje, zdravu ishranu i slično.

Video pod nazivom “trik od 30 sekundi koji pomaže da brzo zaspite noću” nudi jedno sasvim prosto rješenje. Stvar je u pozi koju zauzmete kad legnete! Umesto da se sklupčate na boku, “caka” je da legnete na leđa, raširite ruke (dlanovima okrenutim ka plafonu), savijete noge u kolenima i spojite stopala. Ovo je inače poznata poza u jogi, a u tom položaju treba da ležite tačno 30 sekundi. Za to vrijeme ćete primetiti kao vam se mišići opuštaju, disanje postaje dublje, a tijelo šalje mozgu neophodan kiseonik koji čini da vam se misli razbistre i um umiri. Primijenite ovu tehniku svake večeri prije spavanja i zasigurno ćete brže zaspati!

Povezano

Najnovije