ZA SAMO 3 MINUTA SVA BUĐ IZ DOMA NESTAJE: Trik koji koriste ljudi u Njemačkoj, SVIMA USPIJEVA

Objavljeno:

Buđ u domu može biti loša za zdravlje. Korisnik Reddita otkrio je svoju tehniku rješavanja ovog problema, a koja oduzima samo tri minuta dnevno. U Njemačkoj imamo tehniku ​​koja se zove ‘Stosslüften’. To znači da umjesto da imate možda jedan prozor otvoren celi dan (što je ogroman gubitak energije), otvorite nekoliko prozora po cijeloj kući na tri minuta, stvarajući jaku promaju za razmenu većine toplog vlažnog vazduha unutar kuće s hladnim izvana.

Ako ovaj relativno suv hladan vazduh uđe u kuću, zagriva se. Budući da postaje sve topliji, sposoban je da preuzme deo dodatne vlage iz kuće. Učinite to nekoliko puta dnevno i stvarno biste trebali da vidite promjenu – otkrio je.

Buđ proizvodi alergene, materije koje mogu izazvati alergijsku reakciju, nadražavajuće i, ponekad, otrovne materije. Kada se udišu ili uđu u kožu, to može da prouzrokuje neugodne simptome. U početku ovi toksini možda neće uzrokovati nikakvu štetu na niskim nivoima, ali ako su stalno u vazduhu, to počinje izazivati ​​nuspojave, piše The Sun, prenosi “Krstarica”.

novi.ba

Povezano

Najnovije