SNIZITE VISOK PRITISAK NA PRIRODAN NAČIN: 2 jeftine namirnice su čudo za hipertenziju, a sigurno ih imate kod kuće!

Datum objave:

- Advertisement -

Evo kako da spustite povišen krvni pritisak na prirodan način!

Hipertenzija ili povišen krvni pritisak je problem koji muči svakog drugog stanovnika Srbije. Predstavlja rizik faktora za razne srčane bolesti, zbog toga je važno držati ga pod kontrolom, što se najčešće radi lijekovima koje prepisuje ljekar, ali i neke zdrave i veoma jeftine namirnice mogu da pomognu da pritisak regulišete na prirodan način.

- Advertisement -

Najprije, kada smo već kod namirnica, najvažnije je smanjiti unos soli i masti, a povećati konzumaciju ovih zdravih.

- Advertisement -

Cimet

Mirisni začin sjajan je saveznik u regulisanju krvnog pritiska, a to su pokazale i brojne naučne studije. Preporučuje se da u hranu koju jedete ili u neki napitak ubacite pola kašičice cimeta dnevno, kako biste bolje kontrolisali povišen pritisak. Brži efekat daće pola kašičice cimeta koji ćete sisati u ustima, a nakon toga popiti čašu vode.

Bijeli luk

- Advertisement -

Bijeli luk važi za jednu od najmoćnijih namirnica na svijetu, koja pomaže kod raznih zdravstvenih problema. On opušta i proširuje krvne sudove, što poboljšava cirkulaciju krvi i smanjuje pritisak.

Kada je potrebno da brzo spustite pritisak, zgnječite tri čena bijelog luka i pojedite samog ili uz malo hljeba. Najbolje je da luk uvijek gnječite pred samu konzumaciju, tj. da ne stoji izgnječen, jer ćete tako podstaći enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, sastojak kojim nas bijeli luk štiti od bakterija i gljivica.

(MONDO)

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO