SUTRA JE NAJHLADNIJI DAN – DOBRO SE PRIPREMITE! Meteorolog upozorio: “Završili smo sa ljetnjim temperaturama”

Objavljeno:

Meteorolog Nedeljko Todorović upozorio je na hladno i nestabilno vrijeme u septembru.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da su prosječne temperature koje su zabilježene poslednjih nekoliko dana karakteristične za drugu polovinu oktobra. On ukazuje da se u Srbiji od petka očekuje promjenljivo, nestabilno vreme koje će biti praćeno padom temperature. Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

On je dodao da smo “završili sa pravim ljetnjim temperaturama”. “Mjesec dana unaprijed dogodilo se zahlađenje. Prosječne temperature posljednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra”, kaže Todorović. Napomenuo je da nas “sutra očekuje najhladniji” dan u ovom talasu koji je počeo u subotu.

“Sa tim da bi se hladno vrijeme zadržalo sve do petka, minimalne temperature bile bi 10 ili koji stepen ispod, na periferiji grada čak i stepen, dva niže nego u centru grada, što je sasvim uobičajno, a dnevne bi bile 16, 17 stepeni sa tim da bi od subote bio blagi porast temperature”, kaže Todorović, ističući da će jutra i noći biti prilično hladne.

Od subote pa do utorka očekuje nas blagi porast temperature koja će se kretati oko 24 stepena, a zatim sledi pad temperature, naoblačenje sa malo kiše. Posljednjih dana septembra opet bi maksimalna temperatura bila ispod 20 stepeni. A početkom oktobra najvjerovatnije nas opet čeka blagi porast temperature, sa srednjom temperaturom od 15 stepeni”, najavio je Todorović, i rekao da su padavine uobičajne pojave za ovo doba godine.

(MONDO/RTS)

Povezano

Najnovije