NE TREBA VAM ZAPRŠKA – SAMO DODAJTE 1 SASTOJAK: Domaćice prave grešku kad kuhaju grašak, ovako je najukusniji (RECEPT)

Datum objave:

- Advertisement -

Nutricionisti predlažu potpuno novi recept za pripremu graška!

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuhati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocijedite i začinite?

- Advertisement -

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i bijelog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog. U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.

- Advertisement -

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu bijeli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuhanjem u ključaloj vodi.

Takođe, izbjegavate i loše posljedice uprženog luka i zaprške na stomak i cijeli sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Izvor: Lepa&Srećna

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO