Nikada ne ostavljajte čašu vode pokraj kreveta preko noći! EVO ZAŠTO

Objavljeno:

Jeste li ikada držali čašu vode kraj kreveta tokom noći? Nije li ”izgubila” okus kada ste ju popili ujutro ? Možda mislite da je čaša vode izgubila svu svježinu.Ali je li moguće da voda ”izlapi”?

Čudni okus kojeg osjećate zapravo je zbog povećanja kiselih razina vode.PH ravnoteža vode se smanjuje kada ostane nepokrivena preko noći.Voda upija ugljen dioksid koji je čini kiselom.Ali to ne vrijedi mnogo da vas brine.

Ono što bi trebalo privući vašu pažnju je rizik od bolesti uzrokovanih vodom.Nisu sve te bolesti uzrokovane kada je voda kontaminirana izvana.Voda je element sklon životu.Može uzgajati alge i bakterije ako se dugo zadrže.

Ipak, hemija vode se mijenja , čak i ako je to malo manje.0,13% se pretvara u karbonatnu kiselinu koja kasnije vjerovatno tvori bikarbonate i karbonate.Ali to ne označava vodu kao nesigurnom.

Voda koja je ostala na otvorenom je potencijalni domažim komarcima i algama.Voda koja je ostavljena bez zatvaranja unutar kuće privlači prašinu.Stoga je važno kuhati ili filtrirati pitku vodu.

Voda zahtijeva odgovarajuće posude, ne smatraju se sve plastične boce sigurnim.Nepokrivena voda čini je sklonom rastu bakterija.Flaširana voda omogućava da se takav rast nastavi nekoliko dana, ali ne zauvijek.Jednostavno je da pijemo vodu koja nije kontaminirana.Zato je najbolje da ulijete vodu u čašu kada je trebate piti, a ne da je ostavite preko noći.

A ako zaista ne volite ustajati zbog čaše vode, uvijek možete držati bocu vode kraj kreveta.

Napomena: Ovaj tekst je u vlasništvu sajta “www.novipocetak.com” , ukoliko ga želite preuzeti kontaktirajte admin tim putem naše Facebook stranice.

Povezano

Najnovije