Zatrudnila je i nikada nije otišla kod liječnika: Rodila je bebu kakva se rađa jednom u 625 milijuna!

Objavljeno:

U Sibiru je nedavno zabilježen nevjerovatan slučaj izvanmaterične trudnoće koja se gotovo uvijek završi iniciranim pobačajem, ali je ovoga puta beba je na neki način uspjela preživjeti. Ukrajinska izbjeglica iz pokrajine Donbas (31) uspjela je iznijeti takvu trudnoću bez ijednog odlaska kod liječnika na pregled.

Beba je dobro i nazvana je Veronika. Ime znači “ona koja nosi pobjedu”, što je djevojčica u potpunosti zaslužila, jer samo jedna u 625 miliona uspije preživjeti ovakvu trudnoću.

Uglavnom se izvanmaterične trudnoće događaju iz umjetne oplodnje, ali ova beba je začeta prirodnim putem. Ona se razvijala izvan materice a takve trudnoće se uglavnom završe pobačajem.

Do sada je, uz malenu Veroniku, zabilježeno samo 12 takvih slučajeva na svijetu.

A to nije sve!

Majka i otac malene Veronike odlučili su da se neće poroditi u bolnici. Kako je cijela trudnoća bila u redu, čekali su porođaj kod kuće. U početku je sve teklo kako treba. Osjećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se za porođaj, a onda su kontrakcije naglo prestale.

Tada su odlučili požuriti u bolnicu gdje je operirao tim od čak 10 liječnika. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ali, njih dvije sve su pobijedile.

– Shvatili smo da je operacija bila uspješna kada je beba počela plakati – rekao je dr Marat Zaziev, jedan od liječnika koji ju je porodio.

I majka i kćerka sada su sigurne i zdrave.

Prema pisanju ruskih medija, liječnici sada istražuju razlog prirodno začete trudnoće koja je dovela do razvoja bebe van materice te će se njezin slučaj i dalje razmatrati po znanstvenim i medicinskim krugovima.

Povezano

Najnovije