Maleni beskućnik prišao je autu kako bi zatražio novac, ali kada je pogledao unutra počeo je plakati

Objavljeno:

Mali John Thuo jedan je od mnogih beskućnika koji žive na ulicama Nairobija u Keniji.

Djeca s ulice često se gledaju s prijezirom i podsmjehom, smatra ih se prljavim prosjecima i kradljivcima, ali Jon je dokazao da iako je prosjak, s najnižim socijalnim statusom, ima srce od zlata.

Jednoga dana, dok je John prosio novac od vozača koji su zapeli u prometi, upoznao je ženu imenom Gladys Kamande. Gladis je patila od plućne bolesti koja uzrokuje probleme s disanjem. Neprestano ovisi o kisiku u bocama te joj je potrebna sprava za disanje, a sve te potrepštine neprestano mora nositi sa sobom.

Ali to nije sve, 32-godišnjakinja imala je sveukupno 12 operacija; jedna od njih izazvala je puknuće njezina optičkog živca zbog čega je izgubila vid.

Kao znatiželjan dječak, John je upitao ženu za što su joj sve te sprave. Kako je objašnjava svoju situaciju, tako su mu se oči punile suzama.

Počeo je plakati, shvaćajući da, koliko god da je život na ulici težak, Gladysina sudbina puno je gora od njegove. Počeo je još jače plakati kada je uvidio da ne može ništa napraviti kako bi joj pomogao.

John je uzeo Gladysinu ruku i molio je da joj Bog podari sve potrebno kako bi se liječila. Nakon toga, posegnuo je u svoj džep i dao joj i ono malo novca što je imao.

Prolaznik, koji je bio zapanjen emocijama ovog malog dječaka, uslikao je priloženu fotografiju i podijelio priču na društvenim mrežama. Priču koja je jako brzo stekla veliku popularnost.

Nakon što se priča proširila, velikodušni stranci skupili su 3 milijuna šilinga za Gladys u samo 4 dana koristeći kenijsku stranicu za humanitarni rad. Prikupljen novac pokriva gotovo pola od 7 milijuna šilinga koji su joj potrebni za liječenje u Indiji.

Ali to nije jedina dobra vijest.

Gladys je pomogla Johnu da se makne s ulice, te trenutno raspravljaju u Johnovom povratku u školu. Rekao je da je sretan zbog toga… samo ako se ne mora previše udaljiti od Gladys – žene koju sada smatra svojom majkom.

Povezano

Najnovije