Mnogi ignorišu OVU BILJKU u svom dvorištu a ona je JEDNA od NAJKORISNIJIH na planeti

Objavljeno:

Govorimo o biljci, trputac; to je vrlo često pogrešno smatrano za korov.Vidjeli biste ga u svom dvorištu i ignorisali.Možda ste čak imali namjeru pokušati ukloniti ga iz vrta.

Međutim, postoji nevjerovatna istina iza ovog malog ”korova”.Zapravo je biljka koja je izvorna u Aziji i Evropi.

Postoje dvije varijante trputca – širokolisni i kopljasti.Lišće ove bilje je jestivo, a možete ga koristiti u vašim salatama ili kuhati.

Jednom je to bilo rješenje za planinare koji su bili vrlo osjetljivi na ubode komaraca.Ova adstrigentna priroda ove biljke omogućuje da isisa toksine iz ljudskog tijela.Izlomite lišće i samo stavite na vrh ugriza ili uboda pčele za neposredno olakšanje.

Takođe ga možete upotrijebiti kao prirodni lijek za osip, akne, posjekotine.Nakon što nanesete biljku pokrijte površinu čistom i mekom pamučnom tkaninom i ostavite četiri do dvanaest sati da djeluje.

Ova biljka je takođe učinkovitno rješenje za hemoroide.Lišće i sjemenke pozitivno utiču na ljudski probavni sistem.Ima umirujući i iscjeljiteljski učinak posebno onima čiji je probavni sistem pod uticajem produženih upotreba protuupalnih, analgetika ili antibiotika.

Trputac je odlično sredstvo protiv kašlja, i opšte kod ostalih plućnih i bronhijalnih bolesti. Osim toga, otkriveno je da pojedine tvari u njemu djeluju antibiotski.

Čisti krv, pluća i želudac kao nijedna druga biljka, pa je dobra za sve ljude koji su slabokrvni ili imaju lošu krv, slaba pluća i bubrege, blijedi su, imaju osip, lišajeve ili kašljucaju, promukli su ili su izuzetno mršavi i pored obilja hrane. Pomaže i slabašnoj djeci, koja i pored dobre prehrane zaostaju u razvoju.

Od probavnih problema do poremećaja kože,menstrualnih bolova do artritisa, trputac je rješenje za sve probleme koji utiču na ljude.Uključite je u vašu prehranu kao list salate ili ga žvakajte kako biste ugasili žeđ.Ova svestrana biljka svakako će vam dati dobrote tokom života.

Povezano

Najnovije