ILUZIJA KOJA JE POSVAĐALA MNOGE SLIKARE: KOLIKO KONJA VIDITE NA SLICI?

Objavljeno:

Optičke iluzije obično izazivaju pometnju na internetu, ali nedavna slika za koju se kaže da prikazuje nekoliko konja na vrhu planine izazvala je svađu između njenog tvorca i gomile naučnika – ali koliko ih možete vidjeti?

Portret Bev Dulit sa pet konja koji zajedno stoje na snježnoj planini sada je u centru pažnje. Na slici vidimo prikaz koji izgleda kao četiri šarena konja i ždrebe koji su zbijeni i stapaju se sa stijenom i snježnom pozadinom, dajući slici optičku iluziju.

Ali naučnici kažu da Dulitova slika zapravo ima sedam konja, a ne pet, kako tvrdi njen tvorac. Prema grupi, slika je napravljena od sedam konja uključujući neke djelimične konje poput konjske glave i zadnjeg dijela. Ako ne možete da vidite sedam, možda bi ova duhovita bilješka jednog od naučnika NIEHS-a mogla pomoći.

Vidim jedno sa lijeve strane kako gleda napolje, a u sredini su četiri lica grupisana jedno uz drugo – u toj grupi smeđi nos jednog (drugog s lijeva) pokriva desnu stranu lica onog koji je najniže.
Desno je mali konj koji stoji sa strane, a iznad njega je zadnji dio sedmog. Osim ako ne haluciniram.
Ako još uvijek ne možete da vidite sedam, budite uvjereni da ste među mnogima koji vjeruju da je pravi broj prikazan na slici pet.

Povezano

Najnovije