10 JASNIH ZNAKOVA DA SE S VAŠIM TIJELOM DOGAĐA NEŠTO OPASNO: Jedan svi uvijek ignorišu, a nikako ne bi smjeli

105

Znakovi da se s vašim tijelom dešava nešto 0pasno: Znakove koje nam tijelo šalje ne bismo trebali ignorisati. Nekada može biti u pitanju nešto bezopasno, ali nekada nažalost nije tako. Ovdje vam donosimo neke znakove koji mogu ukazivati da nešto nije uredu:

Osjećaj gmizanja u stopalima – Želja za migoljenjem ili osjećaj gmizanja po stopalima može značiti sindrom nemirnih nogu.

Zadebljanja kože – Nemojte ovo da ignorišete. Možete misliti da je pr0blem kozmetičke prirode, a zapravo može biti povezano sa pr0blemima sa hormonima, alergijama i sl.

Sporost pokreta, lucidni snovi, drhtanje – Ovo mogu biti rani znakovi Parkinsonove b0lesti.

Ljutnja i agresivn0 ponašanje – Mogu biti povezani sa depresijom, pr0blemima sa hormonima ili isključivo pr0blemima sa radom štitne žlijezde. Ukoliko ste depresivni, ne zatvarajte se u sebe već potražite pomoć. Niste jedini, ne biste vjerovali koliko ljudi se s tim bori.

Previše spavate – Može biti zbog konzumacije alk0hola, također depresije. Pored toga manjka željeza ili čak zbog neke autoimune b0lesti.

Promjena u boji očiju – Žutilo kože i očiju se vezuje za bolesti bubrega i jetre. Ukoliko se oko zjenice javi sivi ili bijeli krug to znači visok holesterol.

Zaboravnost, umor – Mogu biti povezani sa depresijom, anemijom, ali i pr0blemima sa štitnom žlijezdom.

Jaka žeđ – Može biti povezana sa dijabetesom, trudn0ćom.

Želja za konzumiranjem leda – Možda niste znali, ali ovo može da ukazuje na anemiju.