Dječak je volio da se igra kod bake, ali je jednog dana primijetio nešto NEOBIČNO: Odmah je reagovao (VIDEO)

76

Dorijan je shvatio da se komšinica čudno ponaša

Dečak je sudeći po komšinicinom ponašanju shvatio da s njom nešto nije u redu. Odmah je reagovao, a svi su zadivljeni njegovom dobrotom.

U pričama o herojima često čujete rečenicu: – Bio sam u pravo vreme na pravom mestu. – Ali, uz to, važno je znati i šta učiniti i brzo reagovati.

Šestogodišnji Dorijan Bešara pokazao je da je to savršena kombinacija nakon što je pomogao svojoj starijoj komšinici tokom hitne situacije. Ne samo da je bio na pravom mestu u pravo vreme nego je i jako brzo razmišljao.

Dorian je bio kod svoje bake u Nju Hempširu. Bezbrižno je gledao kroz prozor kada je uočio bakinu komšinicu pokraj hranilice za ptice. Dorijan i ta komšinica su bili prijatelji od kada je on rođen, te je sada dobio priliku da joj pokaže koliko mu znači njeno prijateljstvo.

Bakina komšinica imala je 84 godine, a Dorijan je dobro poznavao.

Ona je znala put do Dorijanovog srca pa je uvek imala slatkiš ili dva u džepu kao i srdačan zagrljaj. Uvek se trudila da ga poseti kad god bi došao kod bake. No, taj dan, dok je Dorijan gledao kroz prozor, dobio je osećaj kao da nešto nije u redu.

Dorijan je shvatio da se komšinica čudno ponaša i da pokušava da privuče njegovu pažnju. Tada je shvatio da joj je potrebna pomoć i da mora brzo da reaguje.

Kasnije je rekao: – Gledao sam da li je u dvorištu da ju pozdravim. Znao sam da se nešto desilo, pa sam odmah zvao tatu i ujaka da dođu. –

Na svu sreću, Dorijan je brzo reagovao jer se ispostavilo da je starica slomila kuk dok je radila u vrtu. Bila je u jakim bolovima te je morala što pre da dobije pomoć. Starica, Doroti, rekla je da je Dorijan bio njena jedina nada.

– Sagnula sam se i čula sam pucketanje i tada sam osetila jak bol. Onda sam mahnula Dorijanu da dođe -, rekla je.

Dečak je, na svu sreću, odmah reagovao i pokušao da pomogne starici. On je taj dan postao njen heroj, te će ona večno biti zahvalna na njegovoj brzoj reakciji. Ne samo da su njegovi roditelji bili ponosni na njega, nego i vatrogasci koji su došli na mesto nezgode.

Dorijanov tata je uvek govorio da deca mogu mnogo više nego što ljudi tvrde, a Dorijan je to dokazao.

– Deca mogu da budu prilično fantastična. Najponosniji sam otac ikada -, dodao je Dorijanov tata.

Od tog sudbonosnog dana Dorijan i Doroti postali su još bolji prijatelji. Doroti kaže da se od tada češće viđaju i da Dorijan zna da je on njen anđeo čuvar.

– Mi smo prijatelji. On pazi na mene. Kucne mi na vrata i dođe da me poseti, a onda nastavi da se igra -, rekla je Doroti.

Ova priča pokazuje da heroji dolaze u svim veličinama, ali nas i podseća da moramo uvek da budemo spremni da pomognemo jedni drugima. (objektiv.rs)