CVJETAT ĆE KAO IZ VODE! BESPLATNO ĐUBRIVO ZA VAŠE BILJKE: SVI GA IMATE U KUĆI, CVIJEĆE ĆE VAM BITI JAKO ZAHVALNO..(FOTO)

Objavljeno:

Vjerujemo da ste oduvijek željeli da kada posadite svoje biljke da li u vrtu ili na terasi, da ih tako uzgajate da želite i jedva čekate da počnu da cvjetaju i bujaju, tako da se pretvore u raskošne ljepotice, kakve možete da vidite samo u katalozima i časopisima. Da bi to postigli naravno da morate pravilno da njegujete svoje biljke, što podrazumijeva da morate da ih zalivate, da izaberete odgovarajuću poziciju, da ih zaštite od štetočina i redovno ih prehranjujete.

O bilo kojoj vrsti zemlje da se radi, da li to bila ona u saksiji ili u vrtu, s vremenom se iscrpljuje i potrebno joj je svakako dodavati elemente koji su joj potrebni za rast i razvoj biljke, ili će bez prehrane da samo životari i postepeno da propada. Ono što je jako važno jeste svakako da se samo zemljište đubri. Ali ako nećete da dajete novac na vještačka đubriva, možete naravno i da iskoristite ono domaće đubrivo.

U domaće ekspres đubrivo spadaju ostatci hrane, pa čak i neki pića koje svakako tako olako bacamo a ne znamo da nam mogu zatrebati, ili da ih možete iskoristiti za bolji rast vaših biljaka i to bez ikakve obrade. Samo ih stavite slobodno u zemlju sa biljkama,koje će dobiti sve što mu je potrebno, bez da ste vi potrošili
barem jedan dinar. Također možete iskoristiti i pivo koje ima jako mnogo šećera, vitamina B u sebi. Pivo je izvanredna prehrana za biljke.

Nastavak teksta možete pročitati OVDJE

Povezano

Najnovije