STAVIO JE KOLUTOVE PARADAJZA U SAKSIJU: NAKON SAMO 2 NEDELJE IMAO JE NAJVEĆI UROD! EVO U ČEMU JE TRIK…(FOTO)

105

Današnji dan i članak započinjemo domaćim biljkama. Voću i povrću kojem već polaagano dolazi vrijeme da se počne sa sadnjom, jer je pred nama proljeće. Proljeće je doba kada se počinje kretati sa sadnjom raznih poljoprivrednih
kultura. Prije nekoliko dana imali smo članke kako da posadite neke kulture na vašem balkonu.

Današnja tema je o najukusnijem povrću, za kojeg vjerujemo da ne postoji osoba koja ga ne voli, a to je paradajz. Paradjaz je u svijetu poznato jako zdrava biljka, i povrće je puno kalijuma, i mnogih vitamina, i vjeruje se da pomže kod nekih bolesti. Paradajz se može praviti na mnogo načina, u salatama je jako dobar, a za zimnicu se isto može koristiti. Neki ljudi ga koriste i kao začin, a u samom kuhanju je mnogo ukusan.

Kako je krenulo lijepo vrijeme, tako su i domaćice krenule sa kupovinom sjemena. Broj žena koje sade u svojim vrtovima je itekako porastao, posebno jer je ovakva situacija kakva jeste sa kovidom-19. Vjerujemo da ima isto tako onih koji bi želji započeti sadnju, ali nisu baš puno iskusni u tome. Nadamo se da ćemo ovim člankom da im pomognemo.

Da li ste znali da ne morate uopšte da koristite sjeme da bi mogli posijati paradajz? To je vrlomoguće, a to vam donosimo u nastavku ovog članka.
Za sadnju paradajza vam je potrebna samo jedna saksija, jako malo zemlje i kolutovi paradajza. I dalje se pitate kako je to uopšte moguće? Odgovor možete pogledati u video-snimku, i nadamo se da ćete nam biti zahvalni.