BoI u zglobovima je prvi simptom opake boIesti: TEŠKO SE DIJAGNOSTIKUJE,LJEKARI ČESTO GRIJEŠE

Objavljeno:

Bol u zglobovima može biti simptom ove teške b0lesti: Kroz određene simptome koje naše tijelo emituje, dobijamo signal da nešto nije uredu. Određene simptome često znamo zanemariti, što nikako nije dobro. Ovdje ćemo se dotaći simptoma koji mogu ukazati na ra.k kostiju.

Jedan od najčešćih simptoma jeste jaka, uporna bol koja se vremenom pogoršava. Bol je poput boli uzrokovane artritisom. B0lovi se obično pogoršavaju tokom noći. Često se simptomi raka kostiju miješaju sa artritisom. Može se javiti crvenilo i oticanje zglobova. Ipak, treba reći da su to često simptomi gihta.

Upalne b0lesti koja nastane kada se kristalići m0kraćne kiseline talože u zglobovima. Stoga ne treba uraniti sa zaključcima. Ipak, to ne znači da trebate zanemariti stanje. Najbolje je da odete ljekaru i uradite potrebne preglede, analize. Još jedan simptom raka kostiju jeste slabljenje kostiju. Pored toga, može doći i do pucanja kosti.

Opet i to stanje se često pomiješa sa osteoporozom. Nekako su simptomi slični. Još neki simptomi koji se javljaju jesu: atrofija mišića, nagli gubitak težine( bez posebnog razloga), opipljiva tum0rska asa, otečenost, smanjena pokreltjivost, promjene na koži, umor…

Povezano

Najnovije