SAMO DODAJTE OVA 2 SASTOJKA U VODU I SOBNE BILJKE ĆE RADITI KAO LUDE: OTKRIVEN TRIK, CVIJEĆE DA BUDE PREPOROĐENO ZA NEDJELJU DANA

Objavljeno:

Današnje tema je vezana za baštovane amatere koji su odlučili da nam podjele jedan baš sjajan trik, kako da njegujete svoje biljke, i ovaj trik će da vam bude od pomoći, da vaši listovi budu sjajni i krasni, ali i  da vaše cvijeće raste jako brzo.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ovo je sve krenulo od jednog čovjeka, koji je na društvenoj mreži Instagram, na jednoj grupi zatražio pomoć da mu neko objasni kako se koristi jako poznata banana voda. Njegovo pitanje je bilo koliko mu je potrebno vremenski da ostavi koru od banane u vodi, prije nego upotrijebi svoje nove biljke koje ima? Uslijedio je veliki broj odgovora na ovo pitanje, ali i slike koje su objavljivali od svojih biljaka koje su jako mnogo porasle za samo nekoliko dana koristeći ovu vodu, a neki su čak i tvrdili da je cvijeće duplo veče za samo nekoliko sedmica.

Tako je jedna žena napisala kako je ona u samu koru banane držala u vodi samo dva dana i poslije nije mogla da vjeruje kakva je razlika bila u cvijeću prije i poslije. Ona je napisala kako njeno cvijeće nije imalo ama baš nikakvih listova sedmicama, ali je za samo sedam dana zalivanja ovom vodom sad ima čak šest novih listova. Zaliva vodom biljke, i onda komadiće banane stavlja u zemlju, a sigurno je da cvijeće to obožava, s obzirom na rezultate.

Preporučuje svakome da ovo isproba. Dodala je da je najbolje da se koriste kore od zrele banane, koju su već počele da poprimaju tamnu boju, i da se te kore stvae u vodu, da se doda malo smeđeg šećera, i da se ostave dva do tri dana da tako malo odstoje. Kada je u pitanju njega cvijeća, banana je jako dobra za to, samim time jer ima mnogo minerala i sadrži fosfor, kalijum i kalcijum.

Povezano

Najnovije