DA LI ZNATE ZAŠTO VAM SE ZADRŽAVA SALO NA STOMAKU? Ovo je razlog, a evo kako da mast sa stomaka nestane

Objavljeno:

Smanjenje abdominalne masti ne samo da poboljšava nečiji izgled, nego također može povećati zdravstvene koristi. 

Velika količina masti u području abdomena može dovesti do razvoja ozbiljnih bolesti poput dijabetesa, visokog krvnog tlaka i bolesti srca. Ali nažalost, ponekad se nije lako riješiti toga. 

A ako ste uložili sve napore da postignete željeni rezultat, ali još uvijek trbuh nije nestao, onda možda postoje skriveni uzroci za koje uopće ne znate.

Ovo je popis mogućih razloga zbog kojih ne možete smršati u predjelu stomaka:

1. NE ZNATE VRSTU MASNOĆE U PREDJELU STOMAKA

1

Postoji 5 vrsta abdominalne pretilosti uzrokovanih različitim razlozima, a svaka od njih zahtijeva određenu prehranu i tjelovježbu. Stoga je važno odrediti vrstu trbuha i prema tome planirati gubitak težine.

2. OPSESIJA TEŽINOM

2

Trebali biste prekinuti naviku stalnog vaganja i pokušati se oduprijeti porivu da stojite na vagi svaki put kada je vidite. Opsjednutost težinom može usporiti proces gubitka težine. Svaki put kad se broj koji se pojavljuje na vagi razlikuje od očekivanog rezultata, vi padate u depresiju. Demotivira vas, vrši pritisak na vas, uzrokuje negativne misli i kvari vaše raspoloženje. I sve to vas može dovesti do odustajanja. Zato je bolje da se vagate samo jednom sedmično i uzmete brojeve kao informacije, a ne kao prosudbu.

3. SLIJEDITE POGREŠNU PREHRANU

3

Našim tijelima su potrebni brojni elementi, vitamini, ugljikohidrati, pa čak i masti. Ako isključite neke od tih korisnih sastojaka, onda vaša dijeta može uzrokovati više štete nego donijeti koristi. Jedući samo povrće i voće, kao i brzu hranu i veliku količinu šećera i soli teško je izgubiti težinu. Stoga je važno pratiti svoju prehranu i voditi računa o tome da sadrži magnezij, vitamine, zdrave masti i druge elemente.

4. OBAVLJANJE VJEŽBI BEZ RAZNOVRSNOSTI

4

Trening je odličan način za smanjenje masnoća. Ali važno je ne zaboraviti da bi trebali biti raznoliki. Svaka vrsta vježbe utječe na tijelo na određeni način. Stoga ne biste trebali davati prednost jedino kardio ili rastezanju. Dodajte intenzivne i snažne vježbe, plivanje, pa čak i borilačke vještine. I ne mislite da je trening moguć samo u teretani s opremom za vježbanje. Možete vježbati kod kuće i na ulici. Samo se nemojte preopteretiti. 

5. STRES

Stres je loš za cijelo tijelo i posebno za težinu. To utječe na vašu prehranu i emocionalno i fizičko stanje tijekom vježbanja uz njihovu kvalitetu. Osim toga, visoka razina hormona stresa (kortizol) potiče stvaranje masti. Iskoristite svaku priliku da smanjite stres. Kada se osjećate opušteno, imate više motivacije za novi uspjeh u smanjivanju masnoće na trbuhu.

6. VISOKA RAZINA ANDROGENA

Posljednji, ali jedan od najozbiljnijih razloga je sindrom policističnih jajnika (PCOS). To znači visoku razinu muških hormona u ženskom tijelu. Utječe na mnoge funkcije organizma kao što su poremećaji menstruacije, trudnoća i rizik od dijabetesa. Osim toga, PCOS utječe na povećanje tjelesne težine. Da biste saznali svoju razinu androgena, možete konzultirati liječnika i uzeti analizu.

Povezano

Najnovije