ČAJ KOJI SPUŠTA ŠEĆER U KRVI! KOŠTA SAMO 1 MARKU: Ima ga u svakoj prodavnici, a evo kada bi tačno trebalo da ga pijete tokom dana

Objavljeno:

Kod pacijenata sa dijabetesom tipa 2 utvrđeno je da čaj od kamilice, jedan od najjeftinijih i svuda dostupnih čajeva, spušta šećer u krvi.

Dijabetes tipa 2 je hronično stanje u kojem nivo šećera u krvi dovodi organizam u opasnost, i ako se ne tretira može da izazove brojne komplikacije.

Postoje mnoge namirnice i prirodna sredstva koja mogu da pomognu da se nivo šećera u krvi drži pod kontrolom, a jedan od njih je i čaj od kamilice. Studija objavljena u žurnalu “Ishrana” utvrdila je da tri šolje čaja od kamilice dnevno mogu da pomognu tijelu da drži nivo glukoze u krvi pod kontrolom.

Naučnici u Iranu analizirali su podatke 64 učesnika starosti između 30 i 60 godina, podijeljenih u dvije grupe. Prvi su tokom dva mjeseca svakog dana pili po tri šolje kamilice odmah poslije obroka, dok su drugi ispijali po čašu vode. U prvoj grupi zabilježeni su bolji rezultati kada su u pitanju šećer i nivoi insulina, a imali su i više antioksidanata, supstanci koje sprječavaju štetu na ćelijama.

“Kratkoročno uzimanje čaja od kamilice kod pacijenata sa dijabetesom tipa 2 ima blagotvorno dejstvo na šećer u krvi i status antioksidanata”, zaključak je studije, prenosi Mondo.rs.

Povezano

Najnovije