MAGIČNO ULJE KOJE JE DOBILO NAZV BOŽIJE ČUDO , IMA MOGUĆNOST LIJEČENJA HEMOROIDA,AKNI,ČIREVA,STRIJA I OŽILJAKA!

Objavljeno:

Danas govorimo o narodnoj odnosno alternativnoj medicini , to je oblik medicine koji je široko zastupljen na nešm podneblju, ali u svakom slučaju kada se radi o balkanu to s provjereni recepti, godinama i stoljećima čuvani , te prenošeni sa koljena na koljeno.
Obično se radi o prirodnim pripravcima od trava i bilja koje raste u našem okruženju ,a ima ljekovita blagotvorna dejstva na ljudski organizam. Biljka o kojoj danas govorimo je poznata kao gospina trava ili kantario , a još nam je poznatije njeno ulje koje se može naći čak i u apotekama i naziva kantarin ulje.

Ova biljka spada u porodicu gorčavki , koristi se u formi čaja kao stabilizator raspoloženja i bag antdepresiv, antibiotik i sedativ. To je zeljasta , višegodišnja biljka , sa razgranatim korijenom, njena je stabljika uspravna i gola. A moće narasti do čak jednog metra u visinu, ima žute cvjetove i cvjeta od maja do septembra. Njeno ulje se koristi u brojnim receptima i zaista ima brojna ljekovita dejstva. Ono što mnogi ne znaju je da je ova biljka zapravo rasprostranjena svuda po svijetu i izuzetno je korisna , ali i dekorativna.

A smatra se jednom od najboljih biljaka u svijetu priorde , ona pomaže liječenju hemoroida , uklanjaju ožiljaka sa površine kože , liječenju upala, infekcija gljivicaa ,virusima ili bakterijama, pomaže pri smanjivanju proširenih vena , čireva te za smanjivanje ožiljaka i ubrzavanja zacjeljivaja kože. Olakšava bol koja nastaje zbog gihta i reumatskih bolesti , te djeluje blagotvorno na mišiće i upale nerava. Stoga ukoliko s ebaki požalite na neku od ovh tegoba , a ona vam ponudi kantarion ulje kao lijek , nemojte je odbiti , potpuno je opravdano.

Povezano

Najnovije