Samo jedan pogled na nju otkriva sve o vašem zdravIju: OVO BI SVI TREBALI ZNATI (Foto)

Objavljeno:

Kakva vam je stolica? Samo jedan pogled može da otkrije sve o vašem zdravlju: Vaša stolica može da vam otkrije dosta toga o vašem zdravlju. Stoga, obratite pažnju na izgled. Naravno i na to koliko često idete u t0alet. Ako idete prečesto i muči vas, trebate otići kod Ijekara.

Česte dija.reje mogu ukazivati na to da ste nešto l0še pojeli, hranu koja vam ne odgovara, ali i na neke druge stvari. Dija.reja može ukazivati na v1rus, a nekada može biti i simptom p0Iipa na crij.evima.

Ako je žućkasta stolica, može da bude jedan od simptoma pr0bIema sa žuči. Ukoliko je bjelkasta, može ukazivati na pr0bIeme sa jetrom (čak i na cir0zu) ili pankr.easom. U slučaju da primjetite kr.v u stolici, više je razloga za to. Ako ste imali tvrdu stolicu, može se javiti k.rv. Ipak, kr.v se može javiti i iz drugih razloga. Zbog para.zita ili nečeg ozbiljnijeg, kao što je tu.mor.

Nemojte da pan.ičite, otiđite kod ljekara i provjerite o čemu je riječ. Naravno, pazite kakvu hranu jedete, to je veoma bitno. Pogotovo, ako se već ispostavi da imate osjetljiv stomak.

Povezano

Najnovije