PRED NAMA JE ZIMSKI VIKEND: PROČITAJTE KAKVE TEMPERATURE NAS OČEKUJU DO KRAJA SEDMICE

Objavljeno:

Pred nama je zimski vikend uz snježne padavine u većem dijelu zemlje.

Sutra smo pod uticajem nove ciklone koja će donijeti oblačno vrijeme sa padavinama. U većem dijelu Bosne, u višim krajevima Hercegovine snijeg uz formiranje tanjeg snjeznog pokrivača u nižim krajevima, u brdsko-planinskim krajevima obilan snijeg.

Krajnji sjeverozapad, sjever i sjeveroistok Bosne, područja uz granicu sa Hrvatskom sutra očekuje najmanje snijega, gdje bi se većinom miješala kiša, susnježica i snijeg, pa je snježni pokrivač upitan, a iako ga gdje bude radiće se o zanemarivim količinama. Ostatak Bosne dobija snijeg, uz tanji snježni pokrivač na nadmorskim visinama ispod 500 mnv, dok planinska područja čeka obilniji snijeg, na planinama i do 30 cm novog snijega.

U nedjelju na sjeveroistoku, istoku, jugoistoku i centralnoj Bosni provejavanje snijega, u planinskim krajevima ga orografski još može biti u značajnijim količinama. Na sjeverozapadu, zapadu Bosne i u Hercegovini razvedravanje.

Temperature većinom -2 do 2C, na krajnjem sjeveru zemlje do 4C, na jugu Hercegovine do 7C. u Noćnim satima na planinama do -8C, a i tokom dana će se zadrzati veći minus na visokim nadmorskim visinama.

Zapuhaće umjeren do na udare jak sjeverac i bura, u planinskim krajevima olujne jačine, pa se očekuju prava snježna mećava na planinama, a jaka bura koju pahulju snijega može donijeti i do pojedinim nižih dijelova Hercegovine.

Povezano

Najnovije