NE SIPAJTE MLIJEKO U KAFU NIKADA: Opasno je po vaše zdravlje – EVO ZBOG ČEGA OVO ZOVU POGUBNOM KOMBINACIJOMM

90

Neke namirnice se jednostavno obožavaju. Kad su zajedno, one su najzdravije, dok neke druge kombinacije, koje najviše volimo, uopšte ne treba da jedemo u paketu. Jogurt sa integralnim žitaricama za doručak i sir sa šunkom za večeru deo su vašeg svakodnevnog jelovnika? Pijete kafu s mlekom? E pa, mnogo grešite, jer upravo ove kombinacije nisu dobre za vaše zdravlje.

Zbog toga što u kafu dodajete mleko, ona može da bude veoma opasna po vaše zdravlje. Kravlje mleko je veoma kiselo, može da stvara sekret i sluz, i obično je puno hormona i antibiotika. I to nije sve – ono se veoma teško vari.

Ukoliko želite da dodajete mleko životinjskog porekla, bolje bi bilo da se odlučite za kozje ili ovčje mleko, jer je tolerancija na njega veća i manje se obrađuje. Najbolje bi vam bilo da se odlučite za neko biljnog porekla kao što je kokosovo ili sojino mleko.

Pored svega toga, postoji i etička dilema oko ispijanja mleka koju mnogi vegetarijanci i vegani ovih dana propagiraju. Kravlje mleko je namenjeno za odgoj teladi, dok je čovek jedina vrsta koja pije mleko druge vrste nakon što prestane da ga doji njegova majka.