Najveća greška koju prave skoro svi vozači čim sjednu u auto

Objavljeno:

Nešto najbolje što je iko mogao da izmisli da vozače jeste grIianje u autu i pametne sprave koje omogućavaju da se auto zagrije prije nego sjednete u njega.

Grijanje u autu vam se čini kao odlična ideja dok ujutru idete na posao i putujete po hladnoći, ali to nije baš sjajno rješenje. To što ćete uključiti grijanje vašem autu može više da škodi nego koristi.

Naviku da uključujete grijanje u autu sigurno imate još od vremena vaših roditelja i djeluje vam sasvim logično da se vozite u toplom autu.

Motori u novijim automobilima su mnogo drugačiji od onih koji se nalaze u automobilima koje su vozili vaši roditelji. Moderni automobili su napravljeni tako da mogu da funkcionišu u svim uslovima.

Ovo je u potpunoj suprotnosti sa starijim modelima kojima je trebalo 10 do 15 minuta da se zagriju.

Kako biste ugrijali vaš automobil, sve što treba da uradite jeste da malo sačekate i on će se tokom vožnje ugrijati jer mu motor radi punom parom. Ukoliko još i uključite grijanje, potrošićete mnogo više benzina.

Pored bespotrebnog trošenja benzina, višak goriva može da procuri unutar zidova cilindra i komore za sagorijevanje. Umjesto da produžavate vijek trajanja vašeg automobila, vi ćete ovako samo da ga skratite, piše portal Magazin Novosti.

Ukoliko malo istrpite hladnoću i ne palite uvijek grijanje, vaš automobil će duže da bude ispravan.

Auto se brže grije kada je u pokretu, pa ne samo da ćete sačuvati gorivo i uštedeti novac, sačuvat ćete i vaš auto od oštećenja.

Prije nego što startujete automobil, potrudite se da vam svi prozori budu čisti od snega i leda, a auto će se tokom vožnje sam od sebe ugrijati.

Povezano

Najnovije