ČISTI KRVNE SUDOVE, SNIŽAVA HOLESTEROL I UMANJUJE RIZIK OD SRČANOG UDARA: Ovo je najdjelotvorniji PRIRODNI LIJEK, IMATE GA SVI

Objavljeno:

Visok krvni pritisak je alarm koji ne smemo da ignorišemo. Ako na vrijeme počnemo da obaramo pritisak i očistimo krvne sudove, bićemo sigurni da smo uradili dobru stvar za svoje zdravlje

Bijeli luk je jedan od najboljih prirodnih lijekova za čišćenje krvnih sudova.

Bijeli luk širi krvne sudove i pojačava cirkulaciju krvi, pa je razumljivo jedan od najboljih prirodnih lijekova za čišćenje krvnih sudova.

Bijeli luk takođe snižava nivo lošeg holesterola, kao i rizik od moždanog i srčanog udara.

Prednosti bijelog luka ili češnjaka ogledaju se u sljedećem:

Bijeli luk je poznat kao najbolji prirodni antibiotik koji možemo koristiti. Osim dodavanja ukusa našoj ishrani, on takođe ima važne hranljive materije koje pomažu našem zdravlju.

U sprovedenim istraživanjima otkriveno je da konzumacija bijelog luka može smanjiti rizik od razvoja aterioskleroze i hipertenzije, a nadalje, otkrivene su i druge važne prednosti bijelog luka za zdravlje srca.

To je prirodni protivupalni lijek.

Djeluje kao vazodilatator i antikoagulant. Ima antiseptička i antibiotička svojstva. Pomaže da se arterije prošire, uklanja holesterol i poboljšava cirkulaciju. Štiti srce. Ojačava imunološki sistem. Pomaže povećanju nivoa insulina čime se smanjuje nivo šećera u krvi.

Kuhajte šolju mlijeka sa tri seckana čena bijelog luka. Pijete svaki dan prije spavanja, piše Espreso.

  

Povezano

Najnovije