EVO ŠTA TREBATE URADITI ČIM OSJETITE GUŠENJE: Ni slučajno se ne igrajte, može ukazivati na OVU BOLEST

Datum objave:

- Advertisement -

Voda u plućima kod starijih osoba ume biti česta pojava

Voda u plućima bolest je koja može biti samo pokazatelj drugih zdravstvenih problema. Ali može biti i posledica nekakve povrede ili uticaja spoljašnjih faktora.

- Advertisement -

Ukoliko vam se pojavi otežano disanje zbog koga noću imate osećaj da se gušite, nemojte čekati već pravac kod doktora! Ovo nikako nije stanje sa kojim se smete igrati i čekati kako će samo proći.

- Advertisement -

Šta je plućni edem i kako nastaje?

Plućni edem, na latinskom Oedema pulmonis je stanje veoma opasno po život, te zahteva brzu i odgovarajuću intervenciju. Najčešće kada se pojavi voda u plućima uzrok je loša funkcija srca.

Pleuralni izliv, odnosno voda u plućnom krilu, je ozbiljno zdravstveno stanje koje zahteva medicinsku pomoć. S obzirom na to, ne može se izlečiti prirodnim putem jednom kad nastane.

- Advertisement -

Međutim, ako se radi o stanju koje se učestalo ponavlja, može se preduzeti nešto da se smanji rizik od ponovnog nastajanja.

Ono na šta treba da obratite pažnju i da kontrolišete je prvenstveno krvni pritisak, ako ste pušač odmah prestanite s tom navikom. Odgovarajuća zdrava ishrana i umerena fizička aktivnost su takođe tu da pomognu.

Čaj za izbacivanje vode u plućima

Potrebni sastojci:

10 g gorocveta

15 g bokvice

15 g kukuruzne svile

15 g lista koprive

15 g jagorčevine

15 g zečijeg trna

20 g lista borovnice

Priprema:

– U 600 g prokljucale vode sipajte 1 kašiku ove mešavine, ostavite da odstoji 30 minuta, procedite i pijete 3 puta dnevno, topao ili hladan čaj.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (espreso.co.rs)

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO