STAVITE ZALEĐENO PILE U PEKAČ I ZAPECITE NA OVOJ TEMPERATURI: Kad otvorite pekač ostat ćete u čudu, NIKAD LJEPŠE I UKUSNIJE

Objavljeno:

Domaćice vrlo često razmenjuju savjete u vezi sa odmrzavanjem hrane, a naročito kad je riječ o većim komadima mesa. Kad poželite da ispečete pile, a nemate dovoljno vremena da čekate da se ono odmrzne, evo novog savjeta – ne morate ni da ga odmrzavate.

Za pravilno i temeljno odmrzavanje, potrebno je barem 12 časova. To je moguće ako ste planirali obrok na vrjijeme i nisu vam se najavili iznenadni gosti. U tom slučaju, najbolje je da izvadite pile iz zamrzivača veče uoči pečenja i da ga ostavite u frižideru. Ne morate da ga nadgledate, ne morate da brinete da li će se pokvariti. Otapaće se polako i ravnomerno i možete ga staviti u rernu bilo kad sutradan – u podne ili uveče.

Ako niste navili sebi podsjetnik na mobilnom telefonu da vas opomene na vreme, možete da brzinski odmrznete pile u vodi. Za to vam je potrebno oko dva sata, a pile morate zatvoriti u najlon kesu koja ne propušta. Naspite hladnu vodu u posudu – nipošto ne toplu, pa potopite kesu sa piletom. Mijenjajte vodu na svakih pola sata.

Ako nemate uopšte vremena da čekate, vjerovali ili ne – ne morate da odmrzavate pile pre pečenja.Jednostavno, stavite ga zamrznutog u pekač ili pleh koji ćete prekriti folijom i pecite u rerni na srednjoj temperaturi. I ne brinite, ništa strašno se neće desiti.

U čemu je caka? Biće potrebno 50 odsto vremena više nego inače! To jeste ušteda, prvo zato što ne morate ni da planirate unapred i da odmrzavate pile pa da se sutradan pokaže da gosti iznenada otkazuju. Drugo, ako vam za pečenje pileta treba inače oko sat vremena, pečenje sa odmrzavanjem će trajati samo sat i po. Nema ni mijenjanja vode, možete se posvetiti pripremi drugih jela ili salate.

Savet plus: ovo ne važi za prženje, jer će piletina pustiti suviše mnogo vode i nikad nećete dobiti hrskave komade kakve želite. Da bi pečeno pile imalo lijepu, reš koricu, samo skinite foliju desetak minuta pred kraj pečenja i ostavite da radi samo gornji grejač.

Povezano

Najnovije