ZAMIJENILA JUTARNJU KAFU OVIM NAPITKOM: IZLIJEČILA ŠTITNJAČU, ANEMIJU I BOLOVE U KOSTIMA!

Objavljeno:

Jeste li znali da postoji napitak sa žirom sličan kavi, koji može srediti vaše probleme sa štitnjačom?

Pored toga, ovo ljekovito piće vam može pomoći i popraviti krvnu sliku, a pozitivno utječe na cijelo tijelo!

Što je najbolje od svega, jednostavno se pravi, a okus je toliko sličan omiljenom jutarnjem napitku, da ovo piće zovu žir-kava.

Za početak, treba napraviti malu zalihu mljevenog žira i svakog dana kuhati po jednu žličicu. Anemičnim osobama preporuča se da ovo rade dva puta dnevno, a već nakon tjedan dana osjetit ćete značajno poboljšanje kada je u pitanju štitnjača, piše MyHealthyFoodTips.com.

Kako pripremiti žir?

“Zrele plodove prvo treba propržiti, oljuštiti, a zatim samljeti u jakom blenderu. Kada pripremate napitak, stavite vodu da proključa, dodajte žličicu mljevenog žira, pa kuhajte desetak minuta. Procijedite napitak i spremni ste za prirodno liječenje štitnjače.

U napitak možete dodati malo šećera ili mlijeka, ali je najbolje piti ga bez dodataka”, recept je žene koja je pomoću ovog napitka uspjela značajno popraviti zdravlje, naročito stanje štitnjače, anemiju i bolove u kostima od kojih je patila godinama.

Napitak od žira popravlja krvnu sliku, liječi anemiju (žir je odličan izvor željeza), ali i smanjuje bolove u kostima i zglobovima, osobito kod žena starijih od 40 godina.

Pomaže i kod menstrualnih tegoba, regulira lošu probavu, pomaže u liječenju unutarnjih i vanjskih hemoroida, stabilizira krvni tlak i smanjuje razinu kolesterola i triglicerida.

Znanost je već dokazala kako žir sadrži dosta aktivnih tvari koje za sada nisu dovoljno iskorištene u farmaceutskoj industriji, a najvažnije od njih su ogromne količine željeza, bakra, fosfora i kalija.

Probajte i shvatit ćete zašto je ovaj recept osvojio internet, piše Stil.kurir.rs.

Povezano

Najnovije