TEST KOJI ĆE POSVAĐATI I PROFESIONALNE VOZAČE: Koji žmigavac se daje prilikom ulaska na kružni tok?

Objavljeno:

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dvije trake?

Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „isiječe“ i izađe gdje poželi? I da li se, i zašto, daje žmigavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Mnoge, takođe, zbunjuje izbor adekvatne trake pri napuštanju kružnog toka, a da savladate ova pravila, može vam pomoći sljedeći video.

Da li vi signalizirate pravac kretanja na kružnom toku?

Pri stupanju u kružni tok takođe je važno da obratite pažnju na činjenicu da vi nemate prednost već automobili u kružnom toku, koji vam dolaze sa lijeve strane. Svi koji vam dolaze sa lijeve strane imaju prednost, ali kada se jednom nađete u kružnom toku, vi imate prednost.

Jedna od stvari koje zbunjuju vozače i u kojima često griješe čak i oni koji se libe da uđu u kružni tok jeste kada se uključuje svjetlosni signal, to jest žmigavac.

Prilikom ulaska u kružni tok uključuje se levi žmigavac, a prije nego što se izađe, obavezno je blagovremeno o svojoj namjeri obavijestiti druge učesnike u saobraćaju uključivanjem desnog žmigavca.

Novi.ba/Alo.rs

Povezano

Najnovije