Nećete vidjeti inteligentnu ženu da se ponaša neodgovorno: 7 pokazatelja da ste pametna žena

Objavljeno:

Koliko je žena inteligentna najviše pokazuju njene navike. Teško da ćete vidjeti inteligentnu ženu kako se nedolično i neodgovorno ponaša.

Pročitajte 7 znakova da ste pametna žena:

  1. Nisi zavisna od muškaraca – kao i svakoj ženi, potreban ti je muškarac. Ali, ne u tolikoj mjeri da si opsjednuta njime. Voliš dobre momke, ali isto tako voliš i svoju porodicu, posao koji radiš, sport koji treniraš…

Sigurno ste bile zaljubljene ali nikada previše vezane za muškarca. Znate kako da ne izgubite sebe. Dovoljne ste sami sebi, što je neprocjenjivo.

  1. Nikada ne lažete sebe – ne razumijete poentu laganja ili skrivanja stvari. Na kraju se uvijek sazna istina, tako da problem morate riješiti prije ili kasnije.

Vi ne vjerujete pustim muškim izgovorima ili ulizivačkim frazama. Vi ste svjesni da su to samo zablude koje vas vode u veće ponore. Ne obmanjujete samu sebe. Realno sagledavate životne situacije.

  1. Ne pridajete značaj emocijama – svjesni ste svake situacije i imate objektivan pristup emocijama.

Ako ste srećni, onda ste srećni. Ako vam se dogodi nešto loše, tužni ste, ali sve to prihvatate veoma smireno i ni u čemu ne pretjerujete. Ni u sreći, ni u tuzi. Niste neko ko će o svojim emocijama pričati na sav glas i tragično ih doživljavati pred drugima.

Ako ste nešto loše preživjeli, ne pričate o tome konstantno vraćajući se na prošlost.

  1. Sagradili ste svoju ličnost – niste neko ko zavisi o posljednjem trendu mode ili parfema. Tačno znate šta vam je potrebno i šta želite. Stekli ste harmoniju između spoljašnjeg i unutrašnjeg.

Pratite modu, ali se oblačite onako kako vi ipak želite. Na svim mjestima i prilikama, izgledate savršeno, a opet prikladno i ležerno.

  1. Poznajete svoje granice – neko ste ko savršeno zna šta su to ograničenja i sposobni ste da ih sami sebi postavite.

Jasno znate šta želite i koliko prostora nekom dopuštate. Ne postoji način na koji bi vas neko uvjerio, da pređete preko svojih granica. Ni poklon, novac, nagrada, ucjena nisu dovoljni da pomjerite svoje okvire. Jednostavno, ne želite svakog da pustite dovoljno blizu sebe.

  1. Samokontrola – apsolutno poznajete svoje tijelo i svoj organizam. Veoma je važno osjećati i razumjeti potrebe svog tijela, a to je ono što vi možete, posjedujete samokontrolu. Naravno, može se i vama desiti da se ne osjećate dobro ili da ste se razboljeli.

Ali, nikada vam se neće desiti da ste mamurni, a znate da imate važan sastanak. Na prethodnoj večernjoj zabavi tačno ste znali kada treba prestati piti.

  1. Sposobni ste u analiziranju – veoma je lijepo sanjati, ali vi ste ipak neko ko voli planirati, posebno kada se radi o važnim pitanjima.

Veoma je bitno isplanirati nešto što znate da možete ispuniti i odraditi. Odnosno bitno je analizirati situaciju kojoj se pristupa. Treba dobro razmotriti sve aspekte i mogućnosti. A vi to možete.

Povezano

Najnovije