NAJBOLJA BAKLAVA OBAVEZNO IMA TAJNI SASTOJAK: Sipa se samo 1 kašika, a od njega miriše cijela kuća

Objavljeno:

Kod najboljih poslastičara, recept za baklavu se ne zaustavlja na orasima, puteru i šećeru… evo šta je neophodno da bi bila najbolja.

Slavni kuhar i poslastičar Pol Holivud zna sve tajne istočnjačke kuhinje, pa je tako otkrio da u svoj recept za baklavu obavezno uvrsti i jedan poseban sastojak – ružinu vodicu. A

Ova plemenita tečnost koja se pravi od “damask” ruža daje onu fantastičnu aromu koja ispunjava čitav dom kad se priprema ovaj omiljeni slatkiš. Pol kaže da je dovoljna samo jedna kašika ružine vodice na pun pleh baklave, zato ne treba štedeti kad nabavljate dragoceni slatki začin. Možete je napraviti i sami, po našem receptu.

Njegov recept za baklavu se bazira na korama koje sam razvija, od pola kilograma brašna, 2 jajeta i oko 150 gr masnoće (pola može biti puter, a pola biljno ulje). Međutim, on u testo doda i oko 150 ml grčkog jogurta i 1 kašiku belog vina. Za razvlačenje posipa površinu kukuruznim brašnom, kako bi se kore lepše odvajale.

U fil stavlja punih 700 gr orašastih plodova, a najradije stavlja pola oraha a pola pistaća. Pri filovanju čak 400 gr putera. Ipak, finale je sirup koji pravi od meda (350 gr) i šećera (150 gr), uz dodatak ružine vodice i kolutova limuna,piše Lepaisrecna

Povezano

Najnovije