6 savjeta šta treba da uradite ako se nađete u sred pljačke

Objavljeno:

Čini se malo vjerojatnim da ćemo ikada doživjeti pljačku, pa rijetko razmišljamo o tome što učiniti u ovoj situaciji. Ako to učinimo, to je vjerojatno dok gledamo akcijske filmove i čini se da je sve samo po sebi razumljivo. Međutim, kad se suočimo s tim licem u lice, stvari se počinju komplicirati.

1. Ne glumi heroja.

Bolje je ostaviti po strani svoje herojske namjere i samo izbjeći svaku vrstu sukoba. Oni koji se pokušaju uhvatiti u koštac s razbojnikom samo eskaliraju situaciju i čine ih još nasilnijima . Čak i ako izgledaju nenaoružani ili postoji samo jedan, ne pokušavajte kopirati Brucea Willisa. Razbojnici možda imaju oružje – ali možda se ne vide.

2. Ne činite nagle pokrete.

3. Uočite detalje.

4. Obavijestite ih o svim iznenađenjima.

Recite pljačkašu ako očekujete nekoga. U protivnom, zaprepašteni počinitelj može iznenada postati nasilan . Skrivanjem informacija ugrožavate živote drugih ljudi koji se zateknu na krivom mjestu u krivo vrijeme.

5. Izbjegavajte produženi kontakt očima.

Korisno je zapamtiti sve detalje o pljačkašima. Ipak, nemojte se odavati očitim zurenjem. Razbojnici će razumjeti što radite. Bolje je baciti brze poglede .

6. Dajte im ono što traže.

Povezano

Najnovije