ZBOG OVE GREŠKE VAM SE ZIMNICA POKVARI PRIJE VREMENA: I najiskusniji pogriješe u ovom dijelu pripreme, OVO JE GLAVNO PRAVILO

Objavljeno:

Kako se pravi zimnica zna većina domaćica, ali i najiskusnijima se provuku neke od ove tri greške.

Priprema zimnice je posao koji zahteva dosta vremena, pa često okupi sve članove porodice kako bi svako uradio ponešto. Zato njeno pravljenje ima i psihološki efekat i nije zgodno kada se pored sveg uloženog truda zimnica prije vremena pokvari. Ovo su greške koje većina pravi, a mii vam savjetujemo kako da ih izbjegnete.

Ne sterilišete tegle pravilno

Ovaj korak nikako ne smete da preskočite, jer ako flaše ili tegle ne budu 100 odsto čiste, vaš trud može biti uzaludan.

Prvo tegle dobro operite deterdžentom za sudove, a kad se kratko ocijede, prebrišite ih pamučnom krpom. Potom, zagrejete rernu na maksimalno 100 stepeni, poređate tegle u pleh tako da im otvor bude okrenut nadole, i grijte ih maksimalno 20 minuta.

Upotrebljavate prezrelo ili oštećeno povrće ili voće

Važno je da plodove koje birate za zimnicu budu čvrsti i bez oštećenja, kako bi zimica potrajala. Važno je da namirnice perete i sjeckate neposredno prije nego što počnete da pravite zimnicu.

Ne zatvarate tegle pravilno

Dio ispita na kom većina domaćica padne – dobro zatvaranje tegli i sterilizacija poklopca. Važno je da ovaj korak ne zaboravite. Metalne poklopce za teglu sterilisaćete najbolje ako ih ostavite da se kuvaju u ključaloj vodi.

Dobar način za zatvaranje boca s kuvanim paradajzom ili voćnim sokom je pomoću novinskog papira i belanceta. Komade novinskog papira umočite u umućeno bjelance, spojite po dva i njima obložite vrh flaša. Bjelance će se osušiti i biće hermetički zatvorene. (novi.ba)

Povezano

Najnovije