NAJZDRAVIJI MLIJEČNI PROIZVOD NIJE JOGURT: Ovaj napitak ima 3 puta jače dejstvo na zdravlje, PRAVA BOMBA ZA IMUNITET

85

Znate li koji je najzdraviji mliječni proizvod? Ljudi koji vode računa o zdravlju piju ga svakog dana, a najbolje je uz doručak kako bi tijelo iskoristilo sva blagotvorna svojstva i postavilo “podlogu” za metabolizam tokom dana.

Mnogi piju jogurt, a evo koji su najzdraviji mliječni proizvodi ako želite dobro varenje, samim time i jači imunitet.

kefir-2

“Običan” jogurt sadrži proteine, probiotike, kalcijum, vitamine, ukusan je i zdrav. Jogurt sa smanjenim procentom masnoće trebalo bi izbegjavati, jer masnoća može da bude nadoknađena šećerom zbog ukusa i gustine, a šećer je neprijatelj imuniteta.

Grčki jogurt je vrlo popularan, ali imajte u vidu da on nastaje procjeđivanjem običnog. Dok dobijamo kremastiju teksturu jer odlazi tečnost, dobijamo i manje probiotika jer su se oni nalazili upravo u njoj.

Kefir se zato smatra najzdravijim mliječnim proizvodom, ima sličan profil nutrijenata kao jogurt, ali jednu važnu razliku.

U kefiru se nalazi mnogo više probiotika, neki sadrže čak i 61 vrstu različitih dobrih bakterija. Zbog toga se smatra da kefir sadrži i do tri puta više probiotika od jogurta.

Naravno, ovo zavisi od proizvođača do proizvođača, pa kada kupujete jogurt ili kefir, obavezno uporedite šta piše na etiketi i odaberite onaj koji ima više probiotika. 

Izvor:Mondo