Kristina ušla u PRODAVNICU i srušila se na pod: Pored nje je bio JEDNOGODIŠNJI sin, a onda je saznala sve

181

Trudnoća zauzima posebno mesto u našem narodnom životu, a tabui koji se nalaze u vezi sa ponašanjem trudnice i njene okoline su raznovrsni. Tako, iako mogu često zvučati kao babske priče, nije retkost da se čuje kako su neke dame jednostavno predosetile da su u blaženom stanju.

Njih osam je 2018. godine podelilo svoje ispovesti. I da, zaista, majčinski instinkt jeste nešto neverovatno.

Neobična želja za određenom vrstom hrane, promene u raspoloženju, problemi s kožom, kratkotrajne vrtoglavice – sve su to znakovi koji mogu da ukažu na trudnoću.

– Čim sam ušla u radnju jedno jutro odmah sam počela da razmišljam o tome šta ću da uzmem za grickanje. Moju omiljenu čokoladicu kao i obično? Ne. Bademe? Ne. Hmmm, masline? Da! Kada sam krenula prema polici s maslinama, pomislila sam: “Kladim se da sam trudna.” Iako volim masline i mogu da ih jedem svaki dan, obično mi se ne jedu na početku dana – osim kad sam bila trudna sa svojim sinom. Stvar je bila u tome da je bilo prerano da radim test na trudnoću. Držala sam tu malu tajnu za sebe do kraja nedelje, kad sam napravila test koji je potvrdio da sam trudna – rekla je Marina.

– Znala sam da sam trudna kada sam bila u radnji sa svojim jednogodišnjim detetom i odjednom mi se toliko zavrtelo i postalo vruće da sam morala da legnem i ispružim se na podu kako se ne bih onesvestila i pala na pod. Na sreću, moj mališan se nije uplašio jer je mislio da se mama igra! Odmah sam kupila test za trudnoću koji je bio pozitivan – kazala je Kristina.

– Kod druge trudnoće jednostavno sam znala. Nisam osećala preosetljivost u predelu grudi ili imala jutarnje mučnine, ali imala sam migrene, što je za mene vrlo neuobičajeno. Jedna je bila toliko jaka da nisam videla na levo oko sat vremena. Narednog jutra sam napravila test i dobila odgovor: trudna – rekla je Branka.

– Moj mačak Zeus počeo je da me prati gde god sam išla i stalno je želeo da bude blizu mene. Počeo je više da mijauče, naročito noću, i spava na mom jastuku. Odvela sam ga veterinaru koji je napravio neke testove na Zeusu, ali nije pronašao nikakve zdravstvene probleme. U ambulanti su se šalili da sam možda trudna.

– Pogledala sam promene u ponašanju moje mačke na guglu i dobila članke u kojima su žene koje su trudne govorile da su se i njihove mačke ponašale čudno. Za svaki slučaj odlučila sam napraviti test. Bili smo jako uzbuđeni i iznenađeni! Budući da sam saznala za trudnoću vrlo rano zahvaljujući mojoj mački, tada nisam imala još nikakve simptome – Jana.

– Na samom početku moje prve trudnoće sećam se da sam s mužem otišla na večeru (pre nego što sam saznala da sam trudna) i nisam mogla da osetim alkohol u svom piću. U jednom meksičkom restoranu sam čak konobarima vratila svoju margaritu jer nisam mogla osetiti tekilu u njoj. To je bio prvi znak da sam trudna – otkrila je Andrea.

– Prijateljica je opisivala rane znakove svoje trudnoće, poput ekstremnog umora i čudnih pojava na koži. Dok je govorila, meni su se u glavi motale ‘čudne pojave na koži’. Bukvalno sam se gledala u ogledalu i na predelu grudi primetila čudne izrasline poput bubuljica. Kad sam shvatila da ona govori o onome što i ja imam, bila sam u šoku. Pomislila sam kako to nije moguće jer sam se tek pre mesec dana ‘skinula’ s antibebi pilule. Odmah sam otišla u apoteku i kupila test na trudnoću. Rezultat je, naravno, bio pozitivan – otkrila je Ana.

– Jedno veče moj suprug i ja otišli smo na piće. Narednog jutra probudila sam se i znala sam da sam trudna. Nije mi još izostao ciklus, nisam imala mučnine. Ništa neuobičajeno nije se dogodilo. Jednostavno sam znala. Nije bilo nijednog znaka. Možda se to može nazvati predmajčinskom intuicijom. Napravila sam test i bio je pozitivan – kaže Tatjana.

– Kod svake od svoje tri trudnoće počela sam da se ponašam čudno nekoliko dana pre nego što bih trebala dobiti mentruaciju. Tih dana hodala bih okolo s osmehom koji mi nije silazio s lica, a zatim sam napravila test koji je potvrdio trudnoću. Da čekamo bebu, suprugu nikad nisam rekla na neki posebno planiran ili slatki način jer je po mom neprestanom smejanju već znao da sam trudna – zaključila je Lana. (objektiv.rs)