Dječak nasjeo na izazov na mrežama, pa skupo platio: Majka lila suze kad joj je ljekar rekao šta da potpiše

215

Apelovala roditeljima da spreče da se nešto slično desi njihovoj deci

Devotogodišnji dečak Džek Mekgoh umalo je umro nakon što je progurtao male magnete u okviru TikTok izazova, otkrila je njegova majka.

To se dogodilo u porodičnom domu u Borstounu, a nakon što je progutao magnetiće, dobio je jake bolove u stomaku i povraćao.

Njegova majka Kerlolin istakla je za britanske medije da je ultrazvučnim pregledom utvrđeno da mu je “nešto blokiralo creva”, a Džek je kasnije priznao šta je progutao.

Dečak je hitno operisan i, srećom, život mu je spasen.

– Lekari su mi objasnili da su ovi magneti mogli da izovu toliku štetu da je mogao i da umre. Kroz poplavu suza morala sam da potpišem dozvolu za operaciju i da sam svesna rizika koji bi mogli da se dogode usled lekarske intervencije – navela je ona.

Kako kaže, progutao je malene magnetne loptice jer je u toku izazov na TikToku kako bi se stvorila iluzija da deca imaju pirsing na jeziku.

Pet dana nakon operacije Džek je i dalje samo na tečnosti i hrani se putem infuzije, a ne može samostalno ni da hoda.

Kerolin navodi da je njen sin imao sreće što je preživeo, a apeluje na druge roditelje da obrate više pažnje na decu, da ih kontrolišu šta rade, naročito po društvenim mrežama i da im ne dozvoljavaju svašta. (objektiv.rs)