ČUKLJEVI MOGU DEFORMISATI STOPALA, ALI MI IMAMO RJEŠENJE: Napravite prirodni lijek od gaveza i RIJEŠITE SE MUKE (RECEPT)

Datum objave:

- Advertisement -

Ova progresivna deformacija može ozbiljno ograničiti životne mogućnosti

Čukljevi se mogu smatrati bolešću savremenog doba. Postoje istraživanja koja govore da su deformiteti stopala u porastu. Oko 25 odsto sa ovim deformitetom figurira u starosnoj dobi do 65. godine. U populaciji ljudi, koji imaju preko 65 godina, procenat je nešto veći.

- Advertisement -

Ovo je progresivna deformacija i podrazumjeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomjeranje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine sa unutrašnje strane stopala u nivou prvog metarzofalangealnog zgloba…

- Advertisement -

Deformitet čukljeva se može javiti u bilo kom periodu. Javlja se i kod djece i kod odraslih.  Takođe, javlja se i u poznoj starosti, samo što uzroci nisu isti. Kod djece, najčešće su razlozi neki sindromi, u sklopu kojih se javljaju deformiteti i neke sistemske bolesti.

cukljevi

U starijoj dobi, degenerativne promjene su nešto što bi bila osnova uzroka. Ovo je progresivna deformacija i podrazumjeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomeranje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine sa unutrašnje strane stopala u nivou prvog metarzofalangealnog zgloba.

Mast od gaveza za čukljeve

- Advertisement -

Mast od gaveza je odlična mast za sve one koji imaju bilo kakve probleme sa bolovima u kostima i zglobovima, pa i za čukljeve. Mast od gaveza možete nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci i drogeriji,a možete je i sami napraviti.

Za pripremu preparata, potrebna je svinjska mast, korijen gaveza i listovi gaveza. Prvo, 500 grama svinjske masti prati u 9 voda. Istopite ga nakon toga na laganoj vatri pa u to dodajte 50 grama sitno narendanog korena gaveza i 25 grama lišća gaveza , sve prethodno oprano i očišćeno. Ostavite preko noći da gavez ispusti u mast aktivne sastojke, a onda ujutru opet malo podgrijete i procijedite. Sipajte u posude i čuvajte na hladnom mjestu. Mast od gaveza nanosite jednostavno na bolne čukljeve. Veoma brzo donosi olakšanje i smanjuje bolove.

Novi.ba/Alo.rs

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO