KAO OD MAJKE ROĐENI: Evo zašto doktori naglašavaju da moramo da spavamo POTPUNO BEZ ODJEĆE ako želimo da sačuvamo zdravlje

Objavljeno:

Istraživanja pokazuje da samo 30% ljudi spava potpuno golo, dok ostali više vole spavati u donjem rublju ili udobnoj pidžami.

Oni koji spavaju goli, tvrde da se osjećaju ugodnije, a naučnici su otkrili i neke zdravstvene prednosti spavanja bez odjeće.

Evo zašto bismo svi trebali spavati goli:

Kvalitetniji san

Znanstvenici sa Sveučilišta u Amsterdamu otkrili su da snižavanje tjelesne temperature povećava kvalitetu sna i smanjuje broj buđenja tijekom noći. Osim toga, pidžama ograničava našu slobodu kretanja i čini nas nervoznijima.

Mršavljenje

Nažalost, ne možemo smršavjeti samo od spavanja bez odjeće, ali u kominaciji s pravilnom prehranom i redovitom tjelovježbom, spavanje bez odjeće može imati koristi za gubitak tjelesne težine. Naime, spavanje na nižim temperaturama potiče metabolizam i sprječava napredovanje dijabetesa.
Osim toga, ako spavamo pregrijani, povisujemo razinu kortizola u krvi, što rezultira povećanjem tjelesne težine, povećanjem anksioznosti, pa čak i potrebe za nezdravom i brzom hranom.

Lijepa i zdrava koža

Tijekom dana, naše tijelo je prekriveno višestrukim slojevima odjeće. Ako spavamo goli, dopuštamo koži da diše i regenerira se. To može smanjiti rizik od kožnih bolesti i prijevremenog starenja.

Lijepa i njegovana kosa

Znoj može ozbiljno oštetiti vašu kosu. Suhi znoj ostavlja puno soli na koži koja nadražuje kožu ali i kosu i čini ju krhkom i lomljivom. Spavanje bez odjeće omogućava tijelu hlađenje, manje znojenja i lijepu i njegovanu kosu!

Zdravlje reproduktivnih organa

Ženski reproduktivni organi mogu biti dobar okoliš za razvoj gljivica i bakterija. Spavanje bez odjeće i donjeg rublja omogućava hlađenje i „sušenje“ reproduktivnih organa, što smanjuje rizik od pregrijavanja i razvoja bakterija.
Kod muškaraca, usko donje rublje negativno utječe na kvalitetu sperme i reproduktivno zdravlje. Ako ne možete zamislite da spavate potpuno goli, pokušajte skinuti barem donje rublje.

Podizanje samopouzdanja

Samopouzdanje je ključ za uspješnu karijeru i ispunjen društveni život. Spavanje bez odjeće pomoći će vam da se osjećate dobro u svojoj koži.

Povezano

Najnovije