ZNATE LI KAKO DA OPERETE PROZOR S VANJSKE STRANE A DA OSTANETE UNUTRA: Žena otkrila trik koji svi dijele, kako ovo nismo ranije znali?!

Datum objave:

- Advertisement -

Pranje prozora mnogima predstavlja pravu muku, a bijeli tragovi i mrlje koji ostaju nakon pranja nisu nimalo lijep prizor.

otvoren-prozor-830x0

Želite li brzo i lako očistiti bilo koju staklenu površinu u vašem domu upotrijebite ova tri super trika:

- Advertisement -

1. Koristite destiliranu umjesto obične vode

- Advertisement -

Voda da je u većini hrvatskih gradova tvrda te sadrži velike količine kamenca i minerala koji su odgovorni za bijele tragove što ostaju na staklenim površinama nakon čišćenja. Upravo zbog toga destilirana voda je bolji izbor. 

voda

Prije nego upotrijebite sredstvo za pranje stakla, površinu prebrišite spužvicom namočenom u destiliranu vodu.2. Upotrijebite ocat umjesto sredstva za čišćenje
Alkoholni ocat je savršen dodatak salati, ali i izvrstan saveznik u čišćenju stana i pranju prozora.
Bočicu s raspršivačem napunite alkoholnim octom i vodom u omjeru 1:1, odnosno pola-pola. Prozore dobro nasprejajte i prebrišite, a ako su jako prljavi postupak ponovite još jednom.

3. Ispolirajte čarobnom krpom

- Advertisement -

Kod pranja prozora i drugih staklenih površina vrlo je važan završni dio – krpica za sušenje. Najveća pogreška je brisanje prozora krpom za suđe ili papirnatim ručnicima jer oni za sobom ostavljaju dlačice koje ne želimo vidjeti na čistom prozoru.

I dok je nekada novinski papir bio definitivni broj jedan za odrađivanje tog posla, danas se on može puno lakše odraditi uz pomoć takozvane čarobne krpe. Riječ je o višenamjenskoj krpi napravljenoj od mikro vlakana koja savršeno brzo i lako upija vlagu.

prozor

Krpom možete prebrisati ostatke vode, ali i ispolirati oprani prozor. Nakon što se staklo osuši suhom čarobnom krpom još jednom detaljno prebrišite. Ona će ukloniti i najmanje tragove mrlja od vode.

U nastavku vam donosimo trik pomoću kojeg možete obrisati prozore sa vanjske strane, posebno ako je riječ o fiksiranim prozorima. 

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO