U mlijeko je dodala ovu biljku i brzo se riješila kašlja: NAPITAK MOGU PITI I DJECA,BRZO UMIRUJE GRLO

Datum objave:

- Advertisement -

Kašalj je grčevita kontrakcija mišića, kojim se organizam oslobađa od sluzi, nagomilane u bronhijama i koja može biti infektivna.

Zobeno mlijeko – Balkanspress.com
Dakle, kašalj – je pomoćnik kojem je neophodno pružiti podršku. Rješenje ovog problema je u liječenju kaduljom.

- Advertisement -

Zašto kadulja pomaže oslobađanju od kašlja?

- Advertisement -

Visoka efikasnost biljke objašnjava se sadržajem vrijednih eteričnih uja u njenim listovima, koja posjeduju antibakterijska i antiiflamatorno dejstvo. Takođe, u njihovom sastavu je mnogo fosforne kiseline, vitamina C, B1, P, tanina.

Narodna medicina preporučuje da se kod suhog kašlja uzima odvar kadulje u mlijeku. Smatra se da takav napitak omekšava suh, naporan kašalj, rastvara sluz, stimulišući izbacivanje sluzi i olakšava iskašljavanje. Posjeduje antiseptičko antiiflamantorno dejstvo, doprinosi bržem oporavku.

Recept:

- Advertisement -

Neophodno je u šerpicu nasuti 250 ml mleka, dodati 1 supenu kašiku kadulje, nakon čega, na tihoj vatri, dovesti do ključanja.

Čim mlijeko proključa, odmah ga sklonite sa šporeta. U ovaj odvar dodajemo 1 kafenu kašičicu maslaca, poklapamo i ostavljamo da odstoji 15-ak minuta.

Nakon toga, odvar treba procijediti i dodati u njega 1 kafenu kašičicu meda i 1/3 kafene kašičice kurkume ( za djecu – 1/4 kašičice), i promješati.

Ovaj odvar treba popiti cio, pola sata prije spavanja. Mirna noć bez napornog kašlja je zagarantovana.

Možete ga pripremati nekoliko dana, dok ne osjetite olakšanje i lako iskašljavanje sluzi iz bronhija, prenosi “Espreso“.

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO