POŽUTIO MI GRUDNJAK, A ONDA MI JE SVEKRVA DALA SAVJET: Potopila sam ga u ovu SMJESU i sad je BIJEL KAO NOV!

Objavljeno:

Bijeli grudnjak kupuje se pod prozirnom svjetlošću ili bijelim bluzama i haljinama, međutim, iz različitih razloga nije uvijek moguće održati savršenu harmoniju. Kao rezultat, od čarape s obojenim stvarima posteljina stječe neugodan žućkast ili sivkast ton. Isti se rezultat postiže nepravilnim ili čestim pranjem ili dugotrajnim “pasivnim” skladištenjem.

Evo kako mu vratiti boju, probajte ove metode:

Kisik izbjeljivač:

Proizvod je univerzalan, može se koristiti i u perilici rublja i za pranje ruku, a pomoću njega se može izbjeljivati ​​bilo koja tkanina. Jedina negacija takvog alata je njegova cijena. Obično je puno skuplje od ostalih vrsta industrijskih izbjeljivača. Koristite ga u skladu s uputama na pakovanju, kako biste postigli maksimalan učinak .

Kućno izbjeljivanje:

Ako ne riskirate industrijski izbjeljivač za grudnjak ili niste zadovoljni rezultatom njihove upotrebe, iskušajte stare provjerene metode “bake”. Nisu toliko agresivni, a po učinkovitosti često nisu lošiji od onih u trgovinama.

PEROKSID:

Ovaj peni proizvod koji se može kupiti u bilo kojoj ljekarni izvrstan je za čipku ili guipuru i sintetiku te je u stanju vratiti vaš grudnjak u izvornu bjelinu. Algoritam rada je sljedeći:

– 3% vodikovog peroksida mora se razrijediti vodom brzinom od 2 žlice. l. sredstva na 1 litru vode;
– natopite rublje u otopini oko pola sata;
– temeljito isperite hladnom vodom.

Važno! Za pranje sintetičkog rublja uvijek koristite hladnu vodu, jer u vrućoj vodi tkanina ne samo požuti, već se i deformira.

SODA:

Takav jednostavan svakodnevni proizvod, poput sode bikarbone, uvijek se nalazi u gotovo svakoj kuhinji. A iskusne domaćice to koriste ne samo u kuhanju. Koristeći ovaj “čarobni” puder, na primjer, možete izbjeliti svoj omiljeni grudnjak.
Za početak, pokušajte jednostavno namakanje. Otopiti u 3 l tople vode:

– 3 žlice. l. soda;

– 2 žlice gruba sol;

– prašak za pranje s učinkom izbjeljivanja (oko 1 žlice. l.)

Namočite grudnjak 30 minuta, isperite i ručno operite na uobičajen način. Važno! Kako ne biste oštetili tanko tkivo, miješajte otopinu dok se komponente potpuno ne otope. Ako ova metoda ne pomogne, možete nastaviti s ključenjem:

– pripremite otopinu brzinom od 5 žlica. l. soda u 3 l vode;
– neki prašak za pranje;
– ulijte otopinu sode u emajlirani umivaonik ili tavu, uronite grudnjak u nju i kuhajte oko 30 minuta, miješajući s kvačicama;
– temeljno isperite grudnjak.

Važno! Na taj se način može izbjeljivati ​​samo pamučno rublje. Za sintetiku ključanje je neprihvatljivo.

ASPIRIN:

Komplet čipki, gupura i sintetičkog donjeg rublja možete izbjeljivati ​​organskim kiselinama koje dobro rade u ovome. Na primjer, sintetičke tablete aspirina pogodne su za sintetičke grudnjake . Da biste postigli pravi rezultat, slijedite ove upute:

– 5 tableta aspirina otopljenih u 3 1 vode sobne temperature;
– potopite grudnjak najmanje 7 sati;
– temeljito isperite i operite kao i obično.

Važno! Sličan učinak možete postići s bijelim ocatom: 1 šalicu 9% octa razrijedite u 2 litre tople vode, natopite rublje preko noći i operite kao i obično. (novi.ba)

Povezano

Najnovije