Zbog mržnje prema vakcinisanima izgubila NAJBOLJI posao: Žena se ovako OBRUKALA u prodavnici

Objavljeno:

Nije mogla da iskontroliše negativne emocije.

Dženin Hoskovec, 54-godišnja Amerikanka iz Nebraske otpuštena je s posla nakon snimka koji je usijao društvene mreže, a na kojem namjerno kašlje u lice jednoj majci s djetetom.

Žiteljka Nebraske nije mogla da se iskontroliše kada ju je majka u prodavnici zamolila da stavi masku, jer trenutnim ponašanjem i nepoštovanjem mjera ugrožava zdravlje i bezbjednost ostalih u marketu u gradu Linkolnu.

Dženin je ovo jako iznerviralo, pa je namjerno kašljala u lice šokiranoj ženi. Ono što antivakserka nije mogla da pretpostavi je da je ta majka jedna od uticajnijih na društvenim mrežama (na Redditu se zove Jessabird) i da bi taj momenat mogao da je košta recimo posla, što se i desilo.

Vidjevši šta je priredila nepoznatim ljudima u marketu, upravni odbor nemačke firme SAP iz Nebraske doneo je odluku da momentalno otpusti Hoskovec iako je u toj firmi provela dugo vremena i bio joj je, kako naglašavaju mediji, “posao života”.

Majka čija je kćerka snimila incident, okačila ga je uveče na Redditu, ali i na Tviteru i Fejsbuku i on je za manje od jednog dana imao više od četiri miliona pregleda, ne računajući to što su ga neke TV stanice pustile u dnevniku.

Ispostavilo se i da je Dženin Hoskovec aktivna na mrežama i to pod nadimkom “Antivakserka Karen”.

– Kada sam je pitala zašto nije stavila masku, rekla je da je rođena u Nebraski i cijeli život provela je tu, kao i da joj je žao što su se neki sugrađani u međuvremenu pretvorili u ovce. Potom je meni i djetetu, uporedo nas pitajući da li smo vakcinisani, rekla da izgledamo ‘mlado i zdravo’. Bilo je još ljudi koji su nosili maske, ali ona je riješila da urniše mene i dijete. Potom se nekoliko puta grozno nakašljavala govoreći nam ‘izvinite, prolazim pored vas. Pogledajte kako ste slatki tako uplašeni’. Kada su joj prišli zaposleni, rekla im je da kašlje jer ima navodno alergiju. I oni su znali da laže – rekla je korisnica Reddita i autorka snimka.

Iz firme SAP u kojoj je godinama unazad uspješno radila Dženin Hoskovec, poručili su da za takve ispade nemaju razumijevanja.

– Zdravlje i sigurnost naših zaposlenih u okruženju u kojem rade su nam na prvom mjestu. Svaki incident s kojim imamo veze shvatamo najozbiljnije i u skladu s tim, odmah donosimo adekvatne odluke. Individua sa snimka više ne radi u našoj firmi – poručili su iz SAP-a, prenosi “Objektiv“.

Povezano

Najnovije