SPAVATE U ODVOJENIM KREVETIMA? Stručnjaci imaju vijesti za vas: Evo šta bi mogli očekivati za 5 GODINA

Objavljeno:

Zajednički život s partnerom obično podrazumijeva i spavanje u istom krevetu.

1508421098258

Međutim, rezultati istraživanja provednog na sveučilištu Ryerson u Torontu pokazali su kako će vaša veza biti zdravija i stabilnija ako kao partneri spavate u odvojenim krevetima.

Dugoročno gledajući, za nekoliko godina, bit ćete sretniji i zdraviji.

sleeping-small

Na ovaj način parovi imaju vremena za sebe, za čitanje knjige, razgovaranje s prijateljima ili samo za ležanje u tišini.

sleep4

Istraživanje provedeno na sveučilištu Ohio pokazalo je da osobe koje se ne naspavaju dovoljno ostaju mrzovoljne i pod stresom gotovo cijeli idući dan. Ako su parovi spavali manje od sedam sati tokom zadnje dvije noći, veća je vjerojatnost da će se posvađati.  

sleep

Naučnici su upozorali kako stres i manjak spavanja mogu utjecati i na ozbiljne zdravstvene probleme poput dijabetesa, kardiovaskularne bolesti, Alzheimerove bolesti i artritisa. 

sleep

Ispovijest žene sa Brightside-a:

download

 – Godinama nam spavanje u istom krevetu nije uspjevalo. To je izazvalo puno trzavica među nama. Kad smo počeli spavati odvojeno, postali smo bolji par. Dobar noćni odmor bez da se drugi žali na hrkanje ili grljenje pokrivača može učiniti čuda nečijoj psihi. Više se smijemo i opušteni smo kada tiho kažemo laku noć i odemo u naše odvojene sobe.  

Povezano

Najnovije