Životna priča o tome kako se žene spremaju za spavanje

Datum objave:

- Advertisement -

Jedne večeri, roditelji su gledali televiziju. Mama je rekla: Kasno je. Tako sam umorna, bolje da idem na spavanje.

Mama je ustala i otišla u kuhinju. Oprala je tacnu za voće i stavila je na mjesto. Zamijesila je uštipke za doručak, pokrila činiju i stavila je u frižider.

- Advertisement -

Pogledala je kutiju za šećer i dopunila, jer ga je bilo malo, drugu dopunila kafom. Izvadila je iz zamrzivača meso i premjestila ga u frižider, da se otopi za ručak. Da bi postavila sto za doručak, morala je da prvo da ga raspremi. Stavila je bežični telefon na punjač, uključila bojler.

- Advertisement -

Izvadila je stvari iz mašine, raširila veš i opet je napunila. Ispraznila je kantu za smeće. Okačila je vlažni peškir na bateriju, da se osuši do jutra. Ispeglala je jednu košulju i prišila otpalo dugme. Zalila cvijeće. Protegla se zijevajući i krenula u spavaću sobu. Prolazeći pored stola mog malog brata, zaustavila se.

Napisala je pismo učiteljici, prebrojala i ostavila novac za izlet s razredom. Sagnula se, podigla knjigu koja je pala pod stolicu i stavila je na sto. Izvadila je svesku iz torbe, provjerila domaći zadatak i vratila je u torbu. Za trenutak se zamislila, pa napisala spisak za prodavnicu.

A onda otišla i umila se, očistila lice losionom 3 u 1, oprala zube. Namazala je noćnu i hidratantnu kremu. Pogledala je nokte i malo ih isturpijala.

- Advertisement -

Na pitanje oca: Zar nisi krenula na spavanje? – odgovorila je: Da, da, idem!

Promijenila je vodu u vazi, provjerila sve prozore i vrata, ugasila svjetlo u predsoblju.

Ušla je u sobu mog brata – on je već spavao – i ugasila kompjuter, okačila majicu, pokupila prljave čarape i ubacila u korpu, ugasila svjetlo.

Došla je kod mene i rekla: Lezi da spavaš, možeš to i sutra završiti.

Konačno je otišla je u spavaću sobu, uključila budilnik i spremila odjeću za sutra. I dodala još tri stvari na spisak hitnih obaveza. Poželjela je sama sebi laku noć, zatvorila oči i počela da mašta o ostvarenju svojih želja.

Baš u tom trenutku, moj otac je ustao s kauča, ugasio televizor i sam za sebe rekao: Pa, idem i ja na spavanje.

I otišao da spava.

Ne vidite ništa čudno u ovoj priči?

Zašto se kaže da žene statistički žive duže od muškaraca?

Zato što su žene drugačije sazdane i mi ne možemo umrijeti dok ne završimo sve planirano!

- Advertisement -

© JednaIstina.info 2023

POVEZANO