EVO GDJE ŽIVI ANGELA MERKEL I KAKO IZGLEDA NJEN MUŽ: Ovdje je sve što niste znali o NAJMOĆNIJOJ ženi Njemačke!

79

Diplomirala je fiziku, a doktorirala kvantnu kemiju. Neki kažu da je uspjeh postigla zato što problemu pristupa iz znanstvenog, analitičkog ugla.

1. Njezino djevojačko ime je Angela Dorothea Kasner, dok je prezime Merkel “uzela” od prvog muža Ulricha Merkela, s kojim je bila u braku od 1977. do 1982. godine.

2. Njemci je od milja zovu Mama.

3. Dok je studirala, Markel je radila kao barmen na studentskim disko zabavama.

4. Diplomirala je fiziku, a doktorirala kvantnu kemiju. Neki kažu da je uspjeh postigla zato što problemu pristupa iz znanstvenog, analitičkog ugla. 

5. Nakon što se razvela od svog prvog muža, živjela je u ilegalnom stanu u blizini željezničke stanice. Na njezin trideseti rođendan, otac joj dolazi u posjetu i razočarano joj govori: “Nisi baš daleko dogurala!”

6. U noći kada je pao Berlinski zid, u studenom 1989. godine, Angela Merkel imala je 35 godina. Da bi proslavila taj veliki događaj, otišla je u saunu, kasnije malo prošetala i popila jedno pivo. Brzo se vratila kući kako bi se odmorila jer sutra je bio radni dan. Svi ostali u Njemačkoj bili su ekstazi koja je trajala do jutra.

7. Kako prenose mediji, njezin suprug, Joakim Zauer je profesor na berlinskom sveučilištu. Ne voli publicitet pa se čak nije ni pojavio na Merkelovoj inauguraciji 2005. godine. Voli operu i šetnju, a vozi se jeftinim avio letovima čak i onda kada mu je dozvoljeno da putuje sa Angelom službenim avionima. Zbog njegovog zanimanja za operu, a nedostatka istog za javnost, Njemci ga zovu “Fantom iz opere”.

sygk9kpturbxy9lota4nmu3ogmxotrin2i5otqwmjczytu2njc5mtewmi5qcgerkwlnakiagaewbq

8. Merkel je dobra kuharica. Obožava praviti kolače od šljiva i često je viđena kako kupuje namirnice u supermarketu. Ima običaj da svako jutro svome mužu spremi doručak.

9. Priča se da živi u iznajmljenom stanu sa svojim mužem, profesorom kvantne fizike i da obožava kuhati čorbu od krompira.

5e770a27-3520-4316-87ca-339d0a0a0a64-merkel1
5e770a27-3520-4316-87ca-339d0a0a0a64-merkel1

10. Još 1995. godine je ujeo pas i tada je razvila jak strah prema ovim životinjama. Priča se kako je Putin prilikom Merkelovih službenih posjeta često upoznavao sa svojim kućnim ljubimcima, psima.

11. Merkel obožava nogomet i često ulazi u muške svlačionice kako bi im čestitala pobjedu. Priča se kako je prilikom jedne takve iznenadne posjete, slučajno vidjela golog Bastiana Schweinsteigera. 

(Novi.ba/oslobođenje.ba)