OPASNA GREŠKA S VENTILATOROM KOJU SKORO SVI PRAVE! Račun za struju veći a PROBLEMI sa zdravljem zagarantovani!

Objavljeno:

Svi znamo da klima uređaj ne bi trebalo da radi preko noći, ali kada su noći vrele, mnogi od nas traže način da se rashlade i onda posegnu za ventilatorom.

Zbog njega vazduh struji, pa iako ne utiče na temperaturu, utiče na naš subjektivni osjećaj rashlađenosti jer nas vazduh osvježava. Ali, ako ga ostavite preko noći rizikujete zdravstvene probleme!

venti

Na ventilatoru se skupljaju prašina, mikroorganizmi i čestice prljavštine, i ako ga ostavite da radi preko noći moguće je da ćete se probuditi sa kijavicom, zapušenim nosem ili čak simptomima alergije.

Ako ne čistite redovno ventilator, sve ove čestice će vam “duvati” pravo u lice ako ga usmjerite ka sebi dok spavate. Ostavite ga uključenog tokom cijele noći, i praktično ste satima bili izloženi alergenima.

Koža će vam biti suvlja, a posebno su u problemu oni koji spavaju poluzatvorenih usta, jer mogu da računaju na suhe usne i probleme sa gutanjem. Još ako je svježe, moguće je da ćete se i blago ukočiti, pošto će hladniji noćni vazduh “udarati” pravo u vašu glavu i vrat.

Povezano

Najnovije