DOKTOR POTVRDIO – JABUKOVO SIRĆE TOPI SALO, ALI SAMO POD OVIM USLOVOM: Ako ne poštujete ova 4 pravila, DŽABE ga pijete

Objavljeno:

Vjerovatno ste čuli da je jabukovo sirće dobro za mršavljenje, ali sigurno ne znate i pod kojim uslovima “radi”…

Od davnina je poznato da jabukovo sirće pomaže u borbi protiv suvišnih kilograma zahvaljujući svojstvu da ubrza metabolizam i potpomogne sagorevanje masti.Ali, da li ga koristimo kako treba? Može li voda pomešana sa jabukovim sirćetom zaista da istopi kilograme?

Dr Dejvid Majnkof iz američkog velnes centra “Lifeworks” je siguran da može! Kako kaže, brojne studije potvrđuju da jabukovo sirće snižava nivo tjelesne masti i triglicerida (komponente masnih ćelija) u krvi.

“Pokazalo se da sirćetna kiselina, glavni sastojak jabukovog sirćeta, pomaže u apsorpciji glukoze. Sve ovo povećava sposobnost tijela da sagorijeva masti čak i u mirovanju i smanjuje proizvodnju šećera u jetri”, objasnio je dr Dejvid.

Svemoguće sirće

Zaključak je da jabukovo sirće zaista može da vam pomogne da smršate. Ali, ističe ljekar, to ne znači da treba da ležite i čekate da se masti same od sebe istope.

Svaka borba protiv viška kilograma uključuje aktivan način života. Redovno vježbanje, unos tečnosti, osam sati sna i uravnotežena ishrana i dalje su ključni faktori kako za kontrolu tjelesne težine, tako i za cjelokupno blagostanje.

Dodatne prednosti jabukovog sirćeta:

-sadrži korisne bakterije koje pomažu u održavanju zdravog digestivnog ekosistema;
-bogato je antioksidansima koji neutraliziraju destruktivnu aktivnost slobodnih radikala;
-zahvaljujući tome što snižava holesterol, sirće ne samo da pomaže u održavanju vitkog tijela, već takođe smanjuje rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa, piše mondo.rs.

Povezano

Najnovije