EVO KAKO SE RIJEŠITI SMRDIBUBA: Mnogi se žale da im ove leteće, zaudarajuće napasti OPSJEDAJU stan, SAMO OVO URADITE (VIDEO)

Objavljeno:

Žitelji naše zemlje i ove godine imaju poteškoće sa smrdibubama koje prosto vole da posećuju naše domove. Mnogi jednostavno pozovu radnika dezinsekcije i problem riješe na taj način. Ali, da biste ih otjerali ne morate da koristite hemijska sredstva.

Zbog krajnje neprijatnog mirisa koji ispuštaju u momentu kada su ugrožene dobile su svoj popularni, pogrdan naziv – smrdibube. Vrlo ih je lako prepoznati po zadnjem dijelu leđa koje liče na štit, a njihova boja zavisi od vrste i varira od braon preko zelene sve do žute boje sa crvenim ili roze šarama.

Međutim, postoji veoma jednostavan način kako se riješiti smrdibuba. Nisu opasne, ali jesu dosadne i neprijatne za “druženje”, pa tako umjesto hemije možemo iskoristiti malo mašte i mozganja kako bi za njih napravili – savršenu zamku.

Ova zamka će funkcionisati i za druge vrste insekata.

Isjecite plastičnu flašu uz gornju liniju etikete, pa na dno stavite upaljenu LED lampu i poklopite donji deo naopako odsječenim gornjim dijelom boce. Dno prekrijte crnom izolir trakom. Uz samu flašu, zalijepite par matiranih traka koje će služiti kao “stepenište” smrdibubama kako bi lakše upale u klopku. Kada su jednom u flaši, one neće moći da kroz usku rupu grlića izađu na slobodu i nastave da vas terorišu.

Evo šta vam je potrebno:

Plastična flaša od dvije litre
Jedan oštar predmet poput skalpela
Jedna LED lampa
Crna izolir traka
Mat ljepljiva traka

Flašu praznite po potrebi. Sretan lov!

(MONDO)

Povezano

Najnovije