EVO KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KOMARACA: Napravite domaći sprej od samo 2 JEFTINA sastojka, imate ih kod kuće! NEĆE VAM PRIMAKNUTI!

108

Kako se zaštititi od komaraca tokom ljetne sezone? Evo recepta za domaći sprej od kojeg bježe kao opareni!

Komarci su sve brojniji tokom ljetnjih mjeseci, i svi se pitamo “kako da se zaštitim od komaraca”, bez upotrebe jake hemije ili skupih kupovnih sredstava.

Postoji rešenje, domaće sredstvo protiv komaraca, bježaće od njega kao opareni a potrebna su vam samo dva sastojka koja vjerovatno već imate kod kuće! Ne propustite ni grešku koju pravimo kada nas komarac ujede, a koja uništava kožu.

Sprej protiv komaraca iz domaće radinosti napravićete miješanjem dva jednostavna kuhinjska sastojka. Ima ih u svakoj prodavnici, na pijaci…

Kako se pravi domaće sredstvo za zaštitu od komaraca? Jednostavno, u samo jednoj posudi! Uzmite vezu svježeg peršuna i jabukovo sirće.

persun

Peršun dobro istucajte u avanu, tako da biljka otpusti etarska ulja.

Možete čak koristiti i sušeni peršun ali bi onda trebalo da stavite nekoliko kašika sušenog začina da bi dejstvo bilo jače. Prelijte jabukovim sirćetom i dobro pomiješajte, pa napunite sprej bočicu i koristite kao uobičajeno sredstvo protiv komaraca.

(mondo.rs)